Tgrt Haber
08 Eylül 2021 10:32

Dolardaki talep altına düşüş getirdi

Altının ons fiyatı ABD tahvillerindeki yükseliş sonrası 1800 doların altına geriledi. Gram altın ise ABD dolarına olan talebin artmasıyla baskılanarak 483 liradan işlem görüyor.

Dolardaki talep altına düşüş getirdi
altın,,gram altın,,çeyrek altın,

Dolara olan talep ve ABD tahvillerindeki artış nedeniyle altın fiyatları dün yüzde 1,6 geriledi ve kritik seviye olan 1800 doların altında işlem gördü. Ons altın dünkü düşüşün ardından kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 1796 dolardan alıcı buluyor.

Dün altının ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü önceki kapanışın yüzde 0,7 altında 481,9 liradan tamamlamıştı. Altının gram fiyatı, yeni güne dolar kurundaki yükselişin etkisiyle başlamasının ardından 483 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 793 lira, Cumhuriyet altını da 3 bin 240 liradan satılıyor.

DOLARA ARTAN TALEP ALTINI BASKILADI

Analistler, küresel ölçekte enflasyondaki artış eğilimine karşın zayıf istihdam piyasası ve koronavirüs varyantlarının ekonomik toparlanmaya zarar vereceğine ilişkin endişelerin dolara olan talebi artırdığını söyledi.

Artan dolar talebinin, uluslararası piyasada altın ve diğer emtia fiyatlarını baskıladığına işaret eden analistler, yurt içinde ise dolar kurundaki yükselişin altın fiyatlarını desteklediğini ifade etti.

Analistler, bugün ABD Merkez Bankası'nın Bej Kitap Raporu'nun takip edileceğini belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.790 dolar seviyesinin destek, 1.830 doların direnç konumunda olduğunu kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...