Tgrt Haber

Dolar ve euronun faiz kararına ilk tepkisi

12 Ağustos 2021 14:30
Dolar ve euronun faiz kararına ilk tepkisi
TCMB,,faiz kararı,,dolar ,,euro,,döviz,,türk lirası,

Merkez Bankası'nın faizleri yüzde 19'da sabit tuttuğunu açıklamasının ardından dolar ve euroda düşüş yaşandı. Dolar/TL, 8,53'e kadar gerilerken, euro/TL 10,03'ün altında değerleniyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), ağustos ayı toplantısında, beklendiği gibi politika faizini yüzde 19 seviyesinde tuttu.

Merkez Bankası, "Enflasyon ve enflasyon beklentilerindeki yüksek seviyeler dikkate alınarak, Enflasyon Raporu tahmin patikasındaki belirgin düşüş sağlanana kadar para politikasındaki mevcut sıkı duruş kararlılıkla sürdürülecek" açıklamasını yaptı.

DOLAR VE EURO DEĞER KAYBETTİ

Hafta boyunca 8,65 civarında değerlenen dolar fiyatları gün içerisinde 8,55 seviyelerine kadar çekilmişti. Faiz kararının açıklanmasının ardından dolar/TL yüzde 1,04 değer kaybı ile 8,53 seviyesine çekildi. 

Euro da yüzde 1,07 değer kaybederek 10,03 liradan değerleniyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...