Tgrt Haber
10 Ocak 2019 10:21

Dolar kuru bugün ne kadar? (10 Ocak 2019 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar kuru bugün ne kadar? (10 Ocak 2019 dolar - euro fiyatları)
dolar,,dolar ne kadar,,piyasalar,,euro,,dolar kuru,

ABD'nin Suriye'den çekilmesine yönelik iyimserliğin kaybolması ve mali disipline yönelik endişeler TL'yi baskı altında bırakırken, haftaya 5,3350 seviyesinden başlayan dolar/TL dün 5,5460'a kadar çıkarak gün içi işlemlerde 1 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Fed'in 2019'da sabırlı olacağı beklentileri risk iştahını artırdı. Piyasalarda iyimserliği destekleyen Fed tutanaklarının ardından kur yeni güne 5,50'nin altında başladı. Dolar/TL yüzde 0,20 gerilemeyle 5,47 seviyesinden işlem görüyor.

Euro/TL de 6,35 civarında seyrediyor.

"MARTTA FAİZ ARTIRIMI OLMAYABİLİR"

ABD doları, Fed'in faiz artırımlarına ara vermeye istekli olduğu yönündeki spekülasyon bazı yetkililerin açıklamaları ve FOMC tutanaklarının yayınlanmasının ardından güç kazandı.

Aralık toplantısına ilişkin dün gece açıklanan tutanaklar, Fed'in mart ayında faiz artırımına gitmeyebileceğini işaret etti. 

Fed Başkanı Jerome Powell'ın perşembe günü Washington DC Ekonomi Kulübü'nde konuşması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...