Tgrt Haber
21 Aralık 2021 07:59

Dolar kaç TL? Düşüş devam edecek mi? İşte İslam Memiş dolar yorumu

Dolar fiyatı tarihi zirvesini 18 TL üzerine taşırken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine Toplantısı ardından yaptığı açıklama sonrası sert düşüşe geçerek 12 TL seviyelerine geriledi. İslam Memiş dolar fiyatından yaşanan düşüşün devam edeceğinin söylerken vatandaşlar ''Dolar kaç TL? Dolar ne kadar düşer?'' sorularının cevabına odaklandı.

Dolar kaç TL? Düşüş devam edecek mi? İşte İslam Memiş dolar yorumu
cumhurbaşkanı erdoğan,dolar,euro,TL,faiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün geçekleşen Kabine Toplantısı ardından ekonomiye dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Toplantı öncesi rekorunu 18 TL üzerine taşıyan dolar 12 TL seviyelerine kadar geriledi. Vatandaşlar kurda yaşanan hareketliliğin ardından dolar ve euro hakkında araştırma yapmaya başladı. İşte dolar fiyatı ve dövizde yaşanan gelişmeler hakkında bilmeniz gerekenler. 

21 ARALIK DOLAR KAÇ TL? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan döviz kurundaki yaşan rekor serisini durdurmak için serbest piyasa kuralları içerisinde devreye sokulan yeni finansal araçları duyurdu. Erdoğan ''Hiçbir vatandaşımızın 'kur daha yüksek olacak' diye mevduatını Türk lirasından dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak. Bu yeni araç şöyle işleyecektir; insanlarımızın bankadaki TL varlığını, mevduat kazancı kur artışından yüksekse bu getiriyi elde edecek. Kur getirisi mevduat kazancının üstünde ise aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek. Bu kazanç stopaj vergisinden muaf tutulacak'' ifadelerine yer verdi. Vatandaşların yanından ihracatçı firmaların doğrudan doğrudan Merkez Bankası aracılığıyla ileri vadeli kur rakamından yararlanacağını belirtildi. Bu işlem sonunda ortaya çıkabilecek kur farkı ise TL olarak ihracatçı firmalara ödenecek. Analistler kurdaki artışı ‘örtülü faiz artışı’ olarak tanımlarken dolar fiyatı en çok merak edilen konuların arasından yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının dövize olan talebin önünü kesmeye yönelik olduğunu söyleyen ekonomistler yeni düzenlemelerin ardından dolar fiyatının yüzde 23 değer kaybederek 12,60 seviyelerine kadar indiğini açıkladı. 

21 Aralık Salı dolar 13,59 TL seviyelerinden işlem görüyor. 

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı ekonomik önlemler paketi ardından bankalarda 1 milyar doların bozdurulduğunu açıkladı. Çakar Erdoğan’ın açıkladığı ekonomi düzeni ardından "Vade sonundaki faizli bakiyenizle o günkü kur seviyesinde paranızın geldiği noktada hangisi yüksekse onu alacaksınız. Vade sonundaki faizli bakiyenizle o günkü kur seviyesinde paranızın geldiği noktada hangisi yüksekse onu alacaksınız” açıklamasına yer verdi. 

Dolar kaç TL? Düşüş devam edecek mi? İşte İslam Memiş dolar yorumu

EURO KAÇ TL? 

Gün içerisinde 20 liranın üzerinde alıcı bulan euro Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından 14 TL seviyelerine düştü. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Kimsenin şüphesi olmasın. Yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı Yeni Türkiye Modeli ile kazanan taraf Türkiye ekonomisi olacak” değerlendirmesini yaptı. Dolar fiyatının değer kaybetmesiyle düğer yabancı ülke para birimleri de düşüle geçti. 

21 Aralık Salı euro 15.30 TL’den el değiştiriyor. 

İSLAM MEMİŞ DOLAR TAHMİNİ

Yatırımcılar dolar/TL kurunda yaşanan hareketlilik nedeniyle ''Dolar ne kadar düşecek?'' sorusuna odaklandı. Memiş son olarak “Şimdi her şey zirve yapıyor, eyvallah. Ancak şunu da unutmamak gerek; Bilmediğimiz bir anda hepsi çökecek! O zaman da yüksekten maliyet yapanlarında durumu içler acısı olacak” ifadelerine yer verdi. İslam Memiş Twitter hesabından "Bu fragman, yarını izleyelim" paylaşımını yaptı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...