Tgrt Haber
07 Eylül 2021 10:31

Dolar almak için son fırsatlar: Uzmanlar üstüne basa basa uyardı

Dolar güne 8,30'un altında başlarken ilerleyen saatlerde yönünü yukarı çevirdi. Kur şu sıralar 8,31 TL'den işlem görüyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten yatırımcılar için yol haritası olabilecek bir açıklama geldi. İslam Memiş, "Eylül ayı genelde dolarla iş yapanların ya da yatırımcı için iyi bir fırsat sunuyor. Çünkü ekim ayı ile birlikte TCMB’nin faiz indirme süreci ve yılın sonunda Fed’in varlık alımlarında azaltıma gitme süreci olacak. Bu da değer artışlarını gündeme getirebilir” dedi.

Dolar almak için son fırsatlar: Uzmanlar üstüne basa basa uyardı
dolar,euro,türk lirası

Geçtiğimiz haftadan bu yana yukarı yönelimlerin sınırlı kaldığı dolar/TL paritesi 8,26 destek seviyesinin üzerinde tutunma çabasında. Dolar fiyatları dün olduğu gibi bugün de aynı seviyelerden güne başladı. Kur bu sabah ilk işlemlerde 8,27 - 8,28 TL bandında hareket ederken yönünü yukarı çevirdi ve şu sıralar 8,31'den değerleniyor. 

Euro/TL de  9,86 liradan işlem görüyor. 

Doların uluslararası piyasalarda değer kaybettiğini söyleyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Uluslararası piyasalarda özellikle dolar tarafından değer kayıpları görüyoruz. Dolar endeksinde 92 bandının aşağısında bir seyir gözlemliyoruz. Bu da uluslararası piyasalarda doların değer kaybettiğine işaret ediyor” dedi.

EKİMDE YENİDEN YÜKSELİŞ

Dolar fiyatlarında önümüzdeki günlerde 8,10 TL seviyelerinin görülebileceğinin altını çizen İslam Memiş, “Dolardaki gerileme devam ediyor. 8,30 lira seviyesinin altında seyrediyor. Teknik olarak öngördüğümüz kapanışlarla birlikte eylül ayı içinde 8,10 seviyesine kadar gerilemenin yaşanabileceği ihtimalini takip edeceğiz. Eylül ayı genelde dolarla iş yapanların ya da yatırımcı için iyi bir fırsat sunuyor. Çünkü ekim ayı ile birlikte TCMB’nin faiz indirme süreci ve yılın sonunda Fed’in varlık alımlarında azaltıma gitme süreci olacak. Bu da değer artışlarını gündeme getirebilir” değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan İslam Memiş enflasyonun ekonomileri hala tehdit ettiğine dikkat çekerek, “Cuma günü beklentinin altında gelen ABD tarım dışı istihdam verisi açıklandı ve ayın 14’ünde de ABD enflasyon verilerini yakından takip edeceğiz. Enflasyon ekonomilerde daralmaya neden olmaya devam ediyor” açıklamasını yaptı.

ERDOĞAN'DAN ENFLASYON MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dün yaptığı konuşmasında enflasyonun tek haneli seviyelere inmesini hedeflediklerini dile getirerek, "Program dönemi boyunca para ve maliye politikalarının eş güdümünü güçlendirmek, mal ve hizmet piyasalarında verimliliği artırmak suretiyle enflasyonun kalıcı olarak tek haneli seviyelere inmesini hedefledik. Mali disiplinin sürdürülmesi olmazsa olmazlarımızdandır. Bunu bir defa herkes böyle bilecek" dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...