Tgrt Haber
30 Aralık 2021 12:19

Doğalgaz hangi illerde ucuz olacak? Doğalgaz iklim tarifesi ne demek? İşte kademeli fatura dönemi hakkında her şey!

Kademeli doğalgaz tarifesi ile ilgili gelişmeler devam ediyor. Doğalgaz faturası iklim tarifesi ile bölgelerin tükettiği miktara göre fiyatlandırılacak. Buna göre kış mevsimini daha soğuk geçiren illerle sıcak bölgelerdeki tarife farklı olacak. Peki hangi iller daha az doğalgaz faturası ödeyecek? Kademeli doğalgaz faturası ne demek?

Doğalgaz hangi illerde ucuz olacak? Doğalgaz iklim tarifesi ne demek? İşte kademeli fatura dönemi hakkında her şey!
doğalgaz,,fatura,,doğalgaz faturası,

Yılbaşından sonra Ak Parti tarafından meclise sunulacak olan doğalgazda kademeli fatura dönemi hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor. AK Parti Enerji Bakanlığı ve doğalgaz dağıtım şirketlerinin temsilcileri ile yaptığı toplantılarda doğalgazdaki tarife uygulamasına ilişkin, her bölge için farklı tarife uygulanması görüşünü gündeme getirdi. Doğalgazda iklim tarifesi elektrikte kademeli fatura sisteminden farklı işleyecek. Değişikliğe göre doğalgaz, faturalandırma bölgeye ve iklim şartlarına göre yapılacak. 

HANGİ İLLER DAHA AZ DOĞALGAZ FATURASI ÖDEYECEK? 

AK Parti tarafından yapılan açıklamaya göre doğalgazın çok tüketildiği bölgelerde iklim tarifesi uygulanacak. AK Parti kademeli doğalgaz tarifesi hakkında ‘’Kars’ta bir ayda tüketilen doğalgaz, Antalya’da belki de bir yılda tüketilmiyordur. Bütün iller için ilk kademeyi örneğin 100 birim olarak belirlerseniz, kışı hafif geçiren yerler hep düşük kademeden fatura ödeyecektir. Çünkü doğudaki bir ilde tüketilen doğalgaz ile Akdeniz’deki tüketim aynı olmayacaktır. Adana’da oturan biri doğudaki bir ilden çok daha az tüketecek ve tüketim miktarı az olacağı için sürekli düşük kademeden ödeme yapacaktır. Bu adaletsizliğe yol açar” açıklamasını yaptı. Peki doğalgaz hangi illerde ucuz olacak? 

Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır veya Sivas gibi doğalgazın tüketim miktarının çok olduğu soğuk illerde daha ucuz olurken Antalya, İzmir veya Adana gibi kış şartlarının daha hafif geçtiği illerde kademeli olarak artacak. 

Doğalgaz hangi illerde ucuz olacak? Doğalgaz iklim tarifesi ne demek? İşte kademeli fatura dönemi hakkında her şey!

DOĞALGAZDA KADEMELİ TARİFE DÖNEMİ 

Yılbaşında elektrikte kademeli tarifeye geçilmesi beklenirken, doğalgazda da kademeli tarife için çalışmalar devam ediyor. Vatandaşlar ''Doğalgaz kademeli fatura dönemi ne demek?'' sorularının cevabını arıyor. Elektrikteki kademeli tarifede 4 kişilik hane halkının 100 metrekarelik bir evdeki temel elektrik enerjisi ihtiyacı, Türkiye ortalaması hesaplanarak dikkate alınacaktı. Doğalgaz kademeli tarife dönemi tıpkı elektrikteki gibi olacak. 4 kişilik hane halkının bir evdeki doğalgaz ihtiyacı temel alınacak. BOTAŞ’ın çalışmaları sonucunda ortalama doğalgaz tüketimi belirlenecek. 
Doğalgaz kademeli fatura dönemi ile dar gelirli vatandaşın desteklenmesi hedefleniyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...