Tgrt Haber
25 Temmuz 2022 22:10 - Güncelleme : 26 Temmuz 2022 02:10

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon açıklaması: Hayat pahalılığını azaltmak için adımlar atıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT ortak yayınında gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan, enflasyonla birlikte oluşan zorlu koşullara karşı Türkiye'nin direncinin arttırılması hedeflendiğini ve hayat pahalılığının yükünü azaltmak için adımların atıldığını söyledi. Erdoğan, "Enflasyonda Şubat- Mart itibarıyla düşüşü görürüz" dedi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon açıklaması: Hayat pahalılığını azaltmak için adımlar atıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan,Enflasyon

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınında gazetecilerin sorunlarını cevapladı. Koronavirüs salgını, Rusya-Ukrayna savaşı ile birlikte emtia fiyatları rekor kırdı. Dünya lideri ülkerinde arasında bulunduğu birçok ülkede enflasyon rekor kırdı.

Konuya ilişkin konuşan Erdoğan, bu zorlu koşullara karşı Türkiye'nin direncinin arttırılması hedeflendiğini söyledi. Erdoğan, tahıl sevkiyatı konusunda varılan anlaşmaya dair de, "Herkesten attıkları imzalara sahip çıkmalarını ve üstlendikleri sorumluluklara uygun hareket etmelerini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

EKONOMİDEKİ GELİŞMELER

Erdoğan'ın konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Hayat pahalılığının yükünü azaltmak için adımlar atıyoruz. Toplamda 1,8 milyon hesap açıldı. Kur Korumalı Mevduat'a vatandaşımızın ilgisi yüksek oldu. Son haftalarda petrol fiyatlarında yaşanan düşüş, ulaştırma konusunda ve diğer konularda dolaylı etkilemeyi sürdürecek. Enflasyonda Şubat- Mart itibarıyla düşüşü görürüz"

YAP-İŞLET-DEVRET PROJELERİ

Ekonomideki gelişmelerle ilgili açıklamalardında sonra 'Yap-işlet-devret' modeline ilişkinde konuşan Erdoğan, "Bütün bunlar medeni olmanın kalkınmanın ötesinde dünya standartların aşmanın göstergesidir. 14 büyük şehiriniz var. Şu anda su parasını artırmak suretiyle işi çözmeye gayret ediyorsunuz. Büyükşehirlere devlet olarak verdiğimiz para ciddi manada artmış oldu" ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...