Tgrt Haber
17 Aralık 2021 17:06

Cumhurbaşkanı Erdoğan Elon Musk ile görüştü: TOGG için ortak adımlar masada

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tesla ve SpaceX’in Kurucusu Elon Musk ile yaptığı görüşmede farklı alanlarda iş birliği ve Türkiye’nin yerli elektrikli aracı TOGG’un lityum bataryaları konusunda atılabilecek ortak adımlar masaya yatırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Elon Musk ile görüştü: TOGG için ortak adımlar masada
togg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk ile bir video konferans görüşmesi gerçekleştirdi.

Uzun dönemli yatırımlar ve mevcut iş birliğini geliştirecek adımların da değerlendirildiği görüşmede, Türkiye’nin yerli elektrikli aracı TOGG’un lityum bataryaları konusunda atılabilecek ortak adımlar masaya yatırıldı.

Geçtiğimiz günlerde TOGG’un bataryasına ilişkin açıklamada bulunan Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, “Otomobilimiz 30 dakikanın altında hızlı şarj ile yüzde 80 doluluğa ulaşacak. Doğuştan elektrikli modüler platform ile “300+” ve “500+” kilometre menzil opsiyonlarına sahip olacak. Aynı zamanda gelişmiş batarya yönetim ve aktif termal yönetim sistemlerinin sağladığı uzun ömürlü batarya paketine sahip olacak. 200 beygir güç ile 7.6 saniye, 400 beygir güç ile de 4.8 saniye altında 0-100 km/s hızlanabilecek” ifadelerini kullanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...