Tgrt Haber
10 Ekim 2023 15:18 - Güncelleme : 10 Ekim 2023 15:25

Çöpe atanlara ders olsun! Çiftçi tarlasından kalan mahsulü bedava dağıttı…

Son yıllarda tarımsal gıdalara belirlenen fiyatlardan memnun kalmayan kimi üretici mahsulünü gözünü kırpmadan çöpe döküyor. Kırıkkale’de bir üreticiyse akıma uymadı, mahsulünü belediyeden anons geçip ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

Editör: İmran Baran / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Çöpe atanlara ders olsun! Çiftçi tarlasından kalan mahsulü bedava dağıttı…
Domates fiyatları,domates,tarla,çiftçi,kırıkkale

Yılın 12 ayı boyunca her tür tarımsal gıda hasat ediliyor, her yıl yeni alım fiyatları düzenli olarak açıklanıyor. Kimi üretici belirlenen alım fiyatlarından memnun kalmayınca mahsulünü çöpe döküyor. Son yıllarda sıklıkla karşılaşılan ziyan etme salgınına Kırıkkaleli bir çiftçi uymadı. Tarlada kalan domateslerini ücretsiz bir şekilde dağıtacağını duyurdu. Vatandaşın kimi leğeni kimi de çuvalı kaptığı gibi tarlaya koştu.

Çöpe atanlara ders olsun! Çiftçi tarlasından kalan mahsulü bedava dağıttı…

MAHSULÜNÜ BEDAVA DAĞITTI 

Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde bir çiftçi tarlada kalan domateslerini sosyal medya hesabından duyurdu. Yetmedi, belediye hoparlöründen de anons etti. Artan mahsulünü heba etmek istemeyen üretici, vatandaşın tarlaya giderek ücretsiz bir şekilde dilediği kadar domates alabileceğini duyurdu.

Haberi duyan birçok vatandaş araçlarıyla bölgeye gitti. Birçok vatandaş ailesiyle birlikte geldiği tarladaki domatesleri ücretsiz topladı. Kimisi çuvallara kimisi de kasalar halinde topladığı domatesleri araçlarına yükleyip evine götürdü.

Çöpe atanlara ders olsun! Çiftçi tarlasından kalan mahsulü bedava dağıttı…

"KURBAN OLDUĞUM ALLAH HERKESE VERİYOR" 

Belediyeden yapılan anons sonrası tarlaya geldiğini anlatan İbrahim Arslan, "Allah razı olsun Yahşihan Belediyesi anons etmiş. 'Domates tarlada kaldı' diye millette geldi burada topluyor. Allah razı olsun ekenden. Alacağını almış birazı da kalmış, biz de domatessiz kalmıyoruz. Kurban olduğum Allah herkese veriyor" ifadesini kullandı.

EV EKONOMİSİNE KATKI 

Oğuz Kayalık ise, "Burayı ekmişler toplamışlar sonra da anons etmiş 'toplayın' diye insanlarda gelip topluyor. Sosyal medyadan duyduk toplanacak diye biz de salça yapmıştık. Hiç olmasın 10 gün sonra burada bir şey kalmayacak. Hem ev ekonomisine katkı olsun. Hem de bizim için burada sosyal aktivite oldu" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...