Tgrt Haber

Çin'in en büyük kripto borsası Huobi yeni kayıtları durdurdu

25 Eylül 2021 13:55
Çin'in en büyük kripto borsası Huobi yeni kayıtları durdurdu
ÇİN,kripto para,bitcoin

Çin'in en büyük kripto para borsası Huobi yeni kayıtları durdurma kararı aldığını açıkladı. Dün alt üst olan Bitcoin fiyatı bugün kayıplarının bir kısmını telafi ederek 42 bin 727 dolara yükseldi.

Çin Merkez Bankası'nın kripto parayla ilgili tüm işlemleri yasa dışı ilan etmesinin ardından önemli bir gelişme daha yaşandı.

Ülkenin en büyük kripto para borsası Huobi kripto paralarla ilgili yeni bir karar aldı. Buna göre Huobi yeni kayıtları durduracağını açıkladı. Şirket, Çinli kullanıcıların mobil telefon numaralarıyla borsaya üye olmasının önüne geçti. Bu karar Çin'den gelen yasağın etkili olduğu ilk karar alınmış oldu.

Çin’in kararı sonrası dün alt üst olan Bitcoin (BTC), dakikalar içinde yaklaşık 4 bin dolarlık bir değer kaybı yaşamıştı. Bitcoin bugün ise yeniden toparlanmaya başladı. Kripto para 40 bin 600 dolar seviyesine geriledikten sonra gelen alımlarla kayıplarını bir miktar telafi etti ve bugün 42 bin 727 dolardan işlem görüyor.

YASA DIŞI İLAN ETMİŞTİ

Kripto para ile arası bir türlü düzelmeyen Çin’den yeni bir hamle geldi. Çin Merkez Bankası (PBOC) kripto paralar arasında veya fiat-kripto arasında işlemlere izin veren tüm hizmetlerin artık yasa dışı faaliyetler olarak değerlendirildiğini açıklamıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...