Tgrt Haber
05 Aralık 2021 16:29

Bitcoin'deki sert düşüşü El Salvador fırsata çevirdi: 150 Bitcoin aldı

Kripto parayı resmi para birimi olarak kabul eden ilk ülke El Salvador, kripto piyasalarındaki düşüşü fırsata çevirdi. El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, ülkesinin 150 Bitcoin aldığını duyurdu.

Bitcoin'deki sert düşüşü El Salvador fırsata çevirdi: 150 Bitcoin aldı
bitcoin,el salvador,kripto para

El Salvador, kripto para piyasalarında yaşanan sert düşüşü fırsata çevirdi. Bitcoin yatırımcılarını endişelendiren sert düşüşü alım fırsatına çeviren ülkenin Devlet Başkanı Nayib Bukele, sosyal medya hesabı Twitter'dan 150 Bitcoin aldıklarını şu sözlerle duyurdu:

"El Salvador düşük fiyattan satın aldı. 48 bin 670 dolardan 150 Bitcoin aldık.''

Öte yandan El Salvador 28 Ekim'de 1.120 Bitcoin satın almıştı. Geçtiğimiz eylül ayında da Bitcoin'i yasal bir ödeme aracı olarak kabul eden ilk ülke olmuştu.

Bitcoin'deki sert düşüşü El Salvador fırsata çevirdi: 150 Bitcoin aldı

YATIRIMLARIN ÖNÜNÜ AÇACAĞI SAVI

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele Bitcoin sayesinde yurt dışında yaşayan El Salvadorluların ülkeye para göndermelerinin kolaylaşacağını, turizm ve pek çok alanda ise yatırımların önünü açacağını savunuyor.

Uluslararası Para Fonu IMF ise El Salvador'u Bitcoin'in yüksek riski nedeniyle uyarıyor ve ülkenin Bitcoin'i yasal para birimi olarak kullanmaması gerektiğini savunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...