Tgrt Haber

Bitcoin fiyatı için 100 bin dolar kapısı açıldı: Ünlü stratejistten çarpıcı yorum

20 Kasım 2021 12:35
Bitcoin fiyatı için 100 bin dolar kapısı açıldı: Ünlü stratejistten çarpıcı yorum
Bitcoin,,kripto para,

Bitcoin fiyatı dün 56 bin dolara gerilemesinin ardından bugün kayıplarını kapama yolunda ilerleyerek 58 bin 600 dolara çıktı. Bloomberg stratejisti Mike McGlone, Bitcoin için artan benimsenme ve arzın azalmasıyla yeni rekor seviyeye ulaşılacağını ve kripto paranın 100 bin dolara yükseleceğini söyledi. FED Üyesi Christopher Waller ise kripto para ve Bitcoin 'sıfır değerindeler' yorumunda bulundu. Ayrıca en büyük kripto para için, 'Bana göre elektronik altın' dedi.

Piyasa hacmi bakımından en büyük kripto para olan Bitcoin dün 56 bin doların altına gerileyerek Kasım ayının en düşük seviyesine ulaştı. Bitcoin fiyatı bugün ise son 24 saatteki kayıplarının bir kısmını kapayarak yüzde 4 artış ile 58 bin 600 dolara yükseldi.

Bitcoin ve kripto para yatırımcıları “Bitcoin düşecek mi? Bitcoin yükselecek mi” sorularına cevap ararken Bloomberg stratejisti Mike McGlone’den heyecanlandıran bir tahmin geldi. Analist, Bitcoin’in sert bir düzelme sürecinden geçmesine rağmen, 2022 yılında boğa koşusuna devam edeceğini ifade etti. Bitcoin’de artan benimsenme ve arzın azalmasıyla yeni rekor seviyeye ulaşılacağını kaydeden McGlone, 50 bin dolar seviyesinin destek görevi göreceğini, 100 bin dolarda ise dirençle karşılaşılacağını belirtti.

Bitcoin fiyatı için 100 bin dolar kapısı açıldı: Ünlü stratejistten çarpıcı yorum
Bloomberg stratejisti Mike McGlone, Bitcoin'de boğa koşusunun süreceğini ifade etti.

Bitcoin’in uzun vadede 100 bin dolara ulaşacağı tahminini yineleyen analist, yaşanan fiyat düzeltmesinin kısa vadeli olduğunu ve bunun olası bir Bitcoin rallisi için temel oluşturduğunu belirtti.

FED ÜYESİNDEN BITCOIN ÇIKIŞI: DEĞERİ ‘SIFIR’

FED Üyesi Christopher Waller Cuma günü New York’taki Finansal İstikrar Merkezi’nde kripto paralar ile ilgili yaptığı açıklama şaşırttı. Waller yaklaşık Bitcoin ve altcoinler için ‘temelde sıfır değerindeler’ ifadelerini kullandı.

Herkesin yeni paralar çıkarabileceği için kriptonun durdurulamaz olduğunu ifade eden Waller, çoğunun sıfır değeri olduğuna inanması nedeniyle finansal sistem için bir tehdit oluşturmadığını belirtti.

Bitcoin fiyatı için 100 bin dolar kapısı açıldı: Ünlü stratejistten çarpıcı yorum
FED Üyesi Christopher Waller çoğu kripto paranın sıfır değerinde olduğuna inanıyor.

“BITCOIN TEMELDE ELEKTRONİK ALTIN”

Waller Bitcoin ve kripto paralar için ‘elektronik altın’ yorumunu yaparak, “Benim için Bitcoin temelde elektronik altındır. İnsanların satın aldığı bir varlık. Yükselmesini umuyorlar, düşeceğini umuyorlar… Temel bir içsel değeri yok, ama sorun değil” şeklinde konuştu.

Mart ayında Fed Başkanı Jerome Powell da Bitcoin’in altının yerine geçebileceğini belirtmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...