Tgrt Haber
09 Ağustos 2021 14:55

Biontech aşı gelir tahminini yükseltti

BioNTech SE bu yıl için koronavirüs aşısı gelir tahminini 12,4 milyar eurodan 15,9 milyar euroya yükseltti.

Biontech aşı gelir tahminini yükseltti
biontech,,pfizer,,koronavirüs aşısı,,koronavirüs,,aşı,

BioNTech SE bu yıl için koronavirüs aşısı gelir tahminini 15,9 milyar euroya (18,7 milyar dolar) yükseltti. Bu rakam daha önce 12,4 milyar euro olarak açıklanmıştı.

Şirket ayrıca koronavirüs aşısında ortak olduğu Pfizer Inc. ile bu yıl için yaklaşık 2,2 milyar doz ve 2022 için 1 milyar doz aşı teslimat için sözleşme imzaladığını bildirdi. 

TÜM ZAMANLARIN EN ÇOK SATAN İLACI OLABİLİR

Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüsün şimdilik bilinen tek çaresinin aşı olması nedeniyle şirketin ürettiği aşı tüm zamanların en çok satan ilaçları arasına girme yolunda ilerliyor. Pfizer da geçen ay bu yıl 33,5 milyar dolarlık satış rakamına ulaşabileceğini açıklamıştı.

Şirket öte yandan mRNA teknolojisini kanser hastalıkları için test etme planlarında ilerleyeceğini duyurdu.

BioNTech CEO’su Uğur Şahin, “Kovid-19 aşısı tedariğimizi 100’den fazla ülke ve bölgeye genişlettik. Diğer taraftan kanser tedavisinde klinik deneylere başlamamız sonrası önümüzdeki yıllarda daha fazla ürün tanıtma şansımız olacak” açıklamasını yaptı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...