Tgrt Haber
23 May 2022 09:13 - Güncelleme : 23 May 2022 12:18

ABD sürüş sezonu öncesi Brent petrol ateşlendi! Benzin ve motorin zammı gelecek mi?

Brent petrol fiyatı dolar endeksinin geri çekilmesine bağlı olarak ve Şanghay'ın iki aylık bir karantinanın ardından yeniden açılmaya hazırlanmasıyla haftanın ilk işlem gününde yükseldi. Akaryakıt fiyatları üzerinden doğrudan etkili olan brent petrol yükselişi ''Benzin ve motorin zammı var mı?'' sorusunu akıllara getirdi. Rus petrol devinin eski başkanı ise AB petrol ambargosuna yönelik ''Herkes için şok edici derecede zarar verici olur'' ifadelerini kullandı. İşte 23 Mayıs güncel akaryakıt fiyatları

Editör: Zehra Erdin / Kaynak: TGRT Haber
Brent petrol ABD'de en yoğun araç kullanımı olarak bilinen sürüş sezonu öncesi yükseldi.
brent petrol,akaryakıt,benzin,motorin
Brent petrol ABD'de en yoğun araç kullanımı olarak bilinen sürüş sezonu öncesi yükseldi.

Akaryakıt fiyatları üzerinde etkili olan brent petrol ABD’de sürüş sezonu öncesi yükseldi. ABD’de yaz aylarında yapılan yoğun kara yolu yolculuklarını tarif etmek için kullanılan “sürüş sezonu” olarak Mayıs ayının sonundaki Anma Günü hafta sonu başlar ve Eylül ayındaki İşçi Bayramı'nda sona eriyor. SPI Asset Management yönetici ortağı Stephen Innes, "Petrol fiyatları, ABD'nin en yoğun sürüş sezonuna doğru giden talep nedeniyle benzin piyasaları sıkı kaldığı için destekleniyor" dedi. Peki brent petrol ne kadar? 

BRENT PETROL NE KADAR? 

Brent petrol dolar endeksinin test ettiği 105 seviyesinden sert geri çekilmesiyle yükseltiyor. Emtia uzmanı Stephen Innes "Rafineriler, ABD'li sürücülerin pompadaki dinmeyen susuzluğunu beslemek için tipik olarak hızlanma modunda" ifadelerini kullandı. Fiyatları ateşleyen bir haber de Çin’den geldi. Raporlara göre Çin, Covid kısıtlamalarını 1 Haziran'dan itibaren kaldırmayı planlıyor. Emtia uzmanı Çin’in geri dönüşümün yakıt talebini artırmasını bekliyor. Peki brent petrol ne kadar? 

23 Mayıs Pazartesi brent petrol 113 dolar seviyesinden işlem görüyor. 

ABD sürüş sezonu öncesi Brent petrol ateşlendi!  Benzin ve motorin zammı gelecek mi?

AMBARGO AB İÇİN EN OLUMSUZ SENARYO 

Rusya'nın ikinci en büyük petrol grubu Lukoil'in eski başkanı Vagit Alekperov AB'yi 'yeri doldurulamaz' Rus petrolü yasağına karşı uyardı. 

Alekperov 'AB'nin Rus petrolüne ambarsuna ilişkin tartışmaları yoğunlaşırken, ülkenin "ikame edilmesi imkansız" ham petrolüne yönelik bir Avrupa yasağının tüm taraflar için "en olumsuz senaryo" olacağı konusunda uyardı. Eski başkan AB'nin Rusya'dan petrol ithalatını kesmeye yönelik herhangi bir hareketinin "herkes için bir şok" olacağını söyledi. 

AB ülkelerini “orta vadede bile Rusya gibi büyük bir enerji ihracatçısının yerini almanın imkansız” olduğu konusunda uyardı.

BENZİN VE MOTORİN ZAMMI OLACAK MI? 

AB ülkelerinin Rus petrolünü hedef alan ambargosu Macaristan vetosuna takılması petrol fiyatlarında sert yükselişin önüne geçerken fiyatları ateşleyecek gelişme dolar tarafından geldi. Geçtiğimiz hafta son 19 yılın zirvesini test ederek 105 seviyesini aşan dolar endeksi 102 bandına sert geriledi. Başta altın ve petrol olmak üzere emtia fiyatları zayıflayan ABD doları karşısında yönünü yukarı doğru çevirdi. Brent petrol 115 dolar seviyesine doğru yükselirken araç sahipler ‘’Akaryakıt zammı olacak mı?’’ sorusuna odaklandı. 

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Brent petrol fiyatındaki yükseliş sonrası araç sahipleri ''Benzin ve motorine zam gelecek mi?'' sorusuna odaklandı. İşte 23 Mayıs güncel akaryakıt fiyatları: 

İSTANBUL

  • Benzin: 22,85 TL
  • Motorin (Mazot): 22,09 TL
  • LPG: 11,04 TL

ANKARA

  • Benzin: 22,94 TL
  • Motorin (Mazot): 22,17 TL
  • LPG: 11,23 TL

İZMİR

  • Benzin: 22,96 TL
  • Motorin (Mazot): 22,14 TL
  • LPG: 11,04 TL

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...