Tgrt Haber
21 Haziran 2021 11:05

Bakan duyurdu: Esnafa hibe desteği geliyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, esnafın yüzünü güldürecek müjdeyi verdi. Bilgin, 1200 kırtasiyeci esnafa toplamda 6 milyon TL hibe desteği verileceğini söyledi.

Bakan duyurdu: Esnafa hibe desteği geliyor
çalışma bakanı,kırtasiyeci,esnaf,destek

Koronavirüs salgınından olumsuz etkilenen esnafa destek ödemeleri devam ediyor. Son olarak kırtasiyeci esnafı için maddi yardım yapılacağı duyuruldu.

5'ER BİN LİRA DESTEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, salgınla mücadele yaşanan sıkıntıları azaltmak için 1200 kırtasiyeci esnafına kişi başı 5'er bin Türk Lirası verilediğini kaydetti. Böylece toplamda 6 milyon liralık yapılmış olacak. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Bakan Bilgin, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi ile ortak yürütülen projeler çerçevesinde, kırtasiyecilere destek verileceğini bildirdi.

ESNAF DESTEK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Vedat Bilgin, bugünden itibaren Kırtasiyeci Esnafı Destek Programı'na bakanlığın resmi internet sitesi "https://forms.ailevecalisma.gov.tr/uigm/form/" üzerinden bugünden yapılabileceğini ifade etti. Destek programından Adana, Ankara, Bursa, Denizli, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Konya, Mersin, Ordu ve Şanlıurfa'nın dahil olduğu 14 şehirde kırtasiyecilik yapan 1200 esnaf faydalanabilecek.

Başvuruların fazla olması durumunda ise kısmi bir eleme sistemi uygulanacak. Buna göre; başvuran kişilerin emeklilik ya da yaşlılık maaşı alıp almadığı, işletme hesabı esasına göre defter tutulması, faaliyete başladığı yıl, iş yeri sahibinin kadın ya da genç olması gibi ölçütlere sırasıyla dikkat edilecek. 5 bin liralık hibe desteğini almaya hak kazanan kişilerin isimleri, yine bakanlığın resmi sitesinden açıklanacak. Bu kişiler T:C: kimlik numaralarıyla PTT şubeleri üzerinden paralarını alabilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...