Tgrt Haber

Bakan Dönmez'den yeni müjde! Haziran ayını bekleyin

24 May 2021 12:37
Bakan Dönmez'den yeni müjde! Haziran ayını bekleyin
Fatih Dönmez

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Bizim beklentimiz 405 milyar metreküp rakamının üstünde ilavesi şeklinde olacak. Yeni haberle ilgili olarak Haziran ayını bekleyelim. Biz emin olmadan açıklama yapmıyoruz. O çalışmalar da Haziran ayı içerisinde tamamlanmış olur." dedi.

Sakarya Gaz sahasında önemli bir ekonomik rezerv tespit edilirse paylaşılacağını dile getiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Bizim beklentimiz 405 milyar metreküp rakamının üstünde ilavesi şeklinde olacak. Yeni haberle ilgili olarak Haziran ayını bekleyelim. Biz emin olmadan açıklama yapmıyoruz. O çalışmalar da Haziran ayı içerisinde tamamlanmış olur." dedi.

"20 MİLYON METREKÜP GAZI SIVILAŞTIRABİLECEK"

Ertuğrul Gazi gemisinin günlük 20 milyon metreküp gazı sıvılaştırabileceğini, ve dünyada ilk olabileceğimizi açıklayan Dönmez, "Gaz halinde değil sıvı olarak da kara tankerlerine ikmal kabiliyetine gelişti." ifadelerini kullandı

"SONDAJ FİLOMUZU ARTIRMAYI PLANLIYORUZ"

"Şu anda sondajla alakalı görüştüğümüz birkaç kaynak var. Sondaj filomuzu artırmayı planlıyoruz. Satın alma ya da kiralama hangisi uygunsa o yola gideceğiz. Bir dördüncü gemi de olabilir. Karadeniz'deki iş programımızda ciddi bir artış var. Biz bunları millileştirdiğimiz için aslında daha da ekonomik çözebilir hale geldik."

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bu yıl toplam 4 bin megavatlık YEKA yarışmalarını tamamlamayı planladıklarını açıkladı.

Türkiye'nin başarısının uluslararası raporlarda altının sık sık çizildiğini belirten Dönmez, "Türkiye bugün yenilenebilir kurulu güç itibariyle bakıldığında Avrupa'da 5. sırada, dünyada ise 12. sırada. " dedi

TÜRKİYE İLK 10'DA

Altın kaynağının bin 200 tonlara ulaşmış durumda olduğunu ve hedefin 5 yıl içerisinde altında üretimi 100 ton seviyesine çıkması olduğunu söyleyen Dönmez, "100 ton seviyesi ve üzerine çıktığınızda ilk 10 altın üreticisi ülke sıralamasına giriyorsunuz." açıklamasında bulundu.

 "Sonuna kadar yerli kaynakları değerlendirelim. Yerin altında yatıp duran çıkartılmayan hiçbir kaynağın bugünkü nesle faydası yok. Biz gelecek nesillere önemli bir kaynağı kazandırmış oluyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...