Tgrt Haber
29 Ocak 2022 13:40

Bakan Derya Yanık "Arttırıyoruz" diye duyurdu! Sosyal yardımlara zam

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal yardım programlarının aylık ödemelerini artırdıklarını açıkladı. Yaşlı aylığından engelli aylığına kadar pek çok sosyal destek yardımına zam geldi.

Bakan Derya Yanık "Arttırıyoruz" diye duyurdu! Sosyal yardımlara zam
derya yanık,sosyal destek,engelli aylığı,yaşlı aylığı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ocak ayı memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal yardım ödemelerinde artışa gitti. Engelli ve yaşlı aylıkları, evde bakım yardımı ve çocuklar için ödenen SED ödemelerini arttırdıklarını belirten Yanık, yazılı açıklamasında “Yaşlı aylığı 828 TL'den 1084 liraya, yüzde 40-69 engelli aylığı 661 TL'den 865 TL'ye, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların aylığı 991 TL’den 1298 TL'ye, 18 yaş altı engelli yakını olan vatandaşlara ödenen engelli yakını aylığı 661 liradan 865 liraya, ağır silikozis hastalarının aylığı ise 1819 liradan 2 bin 382 liraya çıkarıldı” ifadeleri yer aldı. 

EVDE BAKIM YARDIMI 2 BİN 354 LİRA 

Aylık ortalama 535 bin engelli vatandaşa evde bakım yardımı yapıldığının altını çizen Yanık, 2022 yılı Ocak-Temmuz dönemi için evde bakım yardımının 1798 liradan 2 bin 354 TL'ye çıkarıldığını bildirdi. Çocukların, öncelikle aile yanında desteklenmesi ilkesini esas aldıklarını vurgulayan Bakan Yanık, "Bu kapsamda SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarı ortalama 1259 TL'den 1649 TL'ye yükseldi. Ayrıca koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması 1964 TL'den 2 bin 572 TL'ye çıkarıldı" açıklaması yaptı.

Ekonomik olarak desteklenen, çalışabilecek durumdaki birey ve aileleri üretim ile istihdama yönelik projelerle buluşturduklarını ifade eden Yanık, düşük gelirli vatandaşların bu projelerle ekonomik ve sosyal hayata daha güçlü şekilde entegre olmasını amaçladıklarını kaydetti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...