Tgrt Haber
31 Temmuz 2022 21:07 - Güncelleme : 31 Temmuz 2022 22:03

Son dakika! Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması: Yeni düzenleme yapacağız

Son dakika haberi: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretle ilgili milyonlarca çalışanı umutlandıran açıklamalarda bulundu. Emekçilerin ezdirilmeyeceğini belirten Bakan Bilgin, yeni düzenleme için yıl sonunu işaret etti.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması: Yeni düzenleme yapacağız
Vedat Bilgin,asgari ücret

Yılbaşında asgari ücretlilerin maaşında yüzde 50 zam yaparak 4 bin 250 lira seviyesine çıkaran hükümet, artan enflasyon ve hayat pahalılığından vatandaşların olumsuz etkilenmesini önlemek için temmuz ayında bir de ara zam yaptı. Yüzde 30 oranında yapılan ek zamla birlikte yeni asgari ücret 5 bin 500 TL olarak belirlendi.

Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahminini 17,6 puanlık artışla yüzde 42,8'den yüzde 60,4'e çıkarmasının ardından, asgari ücrete yapılan zammın etkisini yitirmesinden endişe eden vatandaşlara müjde yine hükümetten geldi.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret meselesine ilişkin açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yıl sonunda yeni bir artış yaparak emekçilerin ezdirilmesini önleyeceklerini söyledi.

TÜRK-İŞ'in 70'inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programa katılan Bakan Bilgin'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"EMEKÇİLERİMİZİ EZDİRMEYECEĞİZ"

"Sendikalar demokratik toplumların ürünüdür, demokrasinin kurumlarıdır. Demokrasi, işçinin emeğinin üstünde yükselir. İşçinin emeğinin güçlü olmadığı, örgütlü olmadığı yerde demokrasi gelişmez. Onun için sendikal mücadele aynı zamanda demokrasi mücadelesidir.

Türkiye emekçileriyle birlikte emeğiyle birlikte Türkiye'yi büyüttükçe Türkiye kalkındıkça aynı zamanda Türkiye'nin bu artan büyümeden artan refahtan emekçilerinin pay alacağı demokratik müesseseleri işlettikçe Türkiye'nin önü açılacaktır.

Yıl sonunda bunu dikkate alarak yeni bir düzenleme yapacağız. Emekçilerimizi ezdirmeyeceğiz. Sermayenin emek düşmanlığı yapmasının karşısında olacağız. Ortaya çıkan olumsuz şartlara karşı emekçilerimizi korumaya devam edeceğiz."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA YILBAŞINI İŞARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta katıldığı bir programda işçilere seslenerek, yılbaşında yeni bir değerlendirme ile gerekenin yapılacağını söyledi. Ücretlilerin ekonomik sıkıntı yaşamaması için enflasyonun üzerinde artışlar yapıldığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Sabit ücretlilerin refah kayıplarını telafi etmek için asgari ücretten memur ve emekli maaşlarına kadar tüm gelirlerde enflasyonun üzerinde artışlar yapıyoruz. Ocak ayında emekçilerimizin ücretlerinde yüzde 50 gibi tarihi bir artışa gitmiştik. Gelişmeleri göz önünde tutarak temmuz ayında memur ve emekli maaşları ile asgari ücreti yeniden düzenledik. 2022 temmuz ayından itibaren uygulanacak asgari ücreti net 5 bin 500 lira olarak belirledik. Yılbaşında inşallah bu tabloyu tekrar değerlendirecek, gerekeni yine yapacağız.

Son 20 yıldır olduğu gibi cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız 2023 yılında da vatandaşımızı enflasyona ezdimeyeceğiz. Bunun insanlarımızdan sabır bekliyoruz. Denizi geçen Türkiye'yi derede boğma hesapları yapanların heveslerini bir kez daha kursaklarında bırakmak için sizlerden destek istiyorum."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Köker 31 Temmuz 2022 23:53

Seveseve cumhurbaşkanım recep Tayyip Erdoğan.

Sonraki Haber Yükleniyor...