Tgrt Haber
10 May 2022 12:08 - Güncelleme : 10 May 2022 14:00

Bakan Bilgin: 3600 ek gösterge ay sonunda, Temmuz zammı enflasyondan koruyacak

Son dakika haberi: Dar gelirli vatandaşın alım gücünü iyileştirme sözü veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temmuz ayına işaret etti. Konunun ayrıntılarını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıkladı. Hükümetin kapsamlı bir çalışma içinde olduğunu söyleyen Bakan Bilgin, "6 aylık enflasyon oranında memur ve memur emeklilerine zam yapılacak" dedi. 3600 ek gösterge için de konuşan Bilgin, "Bu ayın sonunda bitirmiş olacağız" ifadesini kullandı.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Bakan Bilgin: 3600 ek gösterge ay sonunda, Temmuz zammı enflasyondan koruyacak
3600 ek gösterge,memur,emekli,Vedat Bilgin

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca memur ve emeklinin merakla beklediği ara zamla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Memur ve emekli maaşlarına enflasyon farkının yansıtılacağını vurgulayan Bakan Bilgin, söz konusu çalışma için haziran ayını işaret etti.

Bakan Vedat Bilgin, Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “alım gücünü iyileştireceğiz” açıklamasına ilişkin detayları açıkladı. Bakan Bilgin, hükümetin çalışanları ve emeklileri enflasyonun tahribatından koruyacak çalışmalarının olduğunu belirtti.

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1523713021645922305

ERDOĞAN, EK ZAM İÇİN TEMMUZ'U İŞARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle dar gelirlilerin alım gücünü biraz daha iyileştireceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında dün yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını cevapladı.

MEMUR VE EMEKLİLERE ENFLASYON ZAMMI

Bilgin, memur ve memur emeklilerine enflasyon farkının ödeneceğini, emeklilerin ise gerçekleşen 6 aylık enflasyon oranında zam alacaklarını hatırlattı. Hükümetin çalışanları, emeklileri enflasyonun tahribatından koruyacak adımlar atacağını belirten Bakan Bilgin, Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte çalışmaya ilişkin yol haritasını belirleyeceklerini ifade etti.

3600 EK GÖSTERGEDE SONA GELİNDİ

3600 ek gösterge hakkında da konuşan Bakan Bilgin, "Kamu personelinin 3600 ek gösterge için en kapsamlı düzenleme yapacağımızı ifade etmek isterim, bu ayın sonunda bitirmiş olacağız. Ayrıntısını o gün paylaşacağız" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...