Tgrt Haber
30 Aralık 2022 09:04 - Güncelleme : 30 Aralık 2022 09:15

Erzurum Aziziye Belediyesi'nden personele yüzde 87 zam: En düşük maaş 18 bin TL oldu

Erzurum Aziziye ilçe Belediyesi, bünyesindeki personelin maaşına yüzde 872lik zam yaptı. Buna göre son zamla birlikte en düşük maaş, sosyal haklarla birlikte 18 bin lirayı buldu. 

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: Anadolu Ajansı
zam,maaş,Aziziye Belediyesi,Erzurum,personel,işçi,Muhammed Cevdet Orhan

Asgari ücretin açıklanmasıyla birlikte bazı belediyeler ve özel sektör firmaları, yeni yılda çalışanlarına verecekleri ücreti bir bir açıklamaya başladı. Erzurum'un Aziziye ilçe Belediyesi ile belediye çalışanlarını temsil eden Belediye-İş Sendikası arasında protokol imzalandı. 

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ile Belediye-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Himmet Bozan ve işçi sendika temsilcisi Yılmaz Meral'in de katıldığı törende, işçileri sevindirecek bir karar alındı. Buna göre, belediye çalışanlarına yüzde 87'lik zam yapıldı ve böylece en düşük işçi maaşı, sosyal haklarla birlikte 18 bin lirayı buldu.

Erzurum Aziziye Belediyesi'nden personele yüzde 87 zam: En düşük maaş 18 bin TL oldu

Çalışan personel için ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Başkan Orhan, ek gösterge, asgari ücret ve EYT düzenlemesi ve çalışanlara dönük diğer gelişmeleri hatırlattı. Orhan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki hükümetimiz, çalışanların refah seviyesini yükseltmek ve enflasyon karşısında mağdur olmamalarını sağlamak için olağanüstü bir gayret gösteriyor. Bu manada atılan adımları hepimiz biliyoruz. Ek gösterge sorunundan sözleşmeli çalışanların kadroya geçirilmesine, asgari ücret artışından son olarak EYT hamlesine varıncaya kadar çalışma hayatına dönük reform niteliğinde birçok adım atıldı. Biz de Belediyemiz bünyesinde çalışan işçi kardeşlerimizin maaşlarına aynı hissiyat ve hassasiyetle yüzde 87 oranında zam yaptık. Allah hayırlı uğurlu etsin."

Erzurum Aziziye Belediyesi'nden personele yüzde 87 zam: En düşük maaş 18 bin TL oldu

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...