Tgrt Haber

Asgari ücrette son toplantı bugün!

16 Aralık 2021 10:23
Asgari ücrette son toplantı bugün!
asgari ücret

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bugün 4. ve son toplantıyı 11.00'de başladı. Toplantının ardından zam miktarını saat 15.00'te Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklanacak.

Yeni yılda uygulanacak asgari ücret belirleme çalışmaları sürerken Asgari Ücret Tespit Komisyonu son toplantısını bugün başladı. Çalışma Bakanlığı’nda saat 11.00’de bir araya gelen taraflar asgari ücret 2022 zammı için son kez masaya oturdu. Toplantının ardından kararın bugün açıklama ihtimali de söz konusu.

Enflasyondaki artış ve döviz kurundaki dalgalanma asgari ücrette yüksek zam oranı beklentisini de ortaya çıkardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’den gelen olumlu açıklamalar asgari ücretlinin umutlarını arttırdı. Erdoğan ile yapılacak görüşme yeni maaş hesaplamaları için anahtar rol oynayacak.

SÖZ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DA

Hafta içi her gün TGRT Haber’de yayınlanan Cem Küçük ile Günaydın Türkiye programına katılan TGRT Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan asgari ücret ile ilgili son kulis bilgisini paylaştı. Asgari ücret ile ilgili düğümün bugüne çözülmesini beklediğini ifade eden Sözcan, “Bana gelen duyumlara göre resmi açıklama değil. Kulis bilgisi olarak söylemek gerekirse 3 bin 850 ile 3 bin 900 bandında taraflar anlaştı. Hem işçi hem işveren kesimi bu konuda uzlaştı. Ancak bu her şey bitmiş anlamına gelmiyor. Çünkü kulislerde 4 bin rakamı konuşuluyordu. Artık top Cumhurbaşkanı Erdoğan’da” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...