Tgrt Haber
12 Haziran 2022 11:20 - Güncelleme : 13 Haziran 2022 07:00

Altında rekora bir adım kaldı: İslam Memiş kritik hafta öncesi son uyarısını yaptı

Türkiye’de en çok tercih edilen yatırım araçlarından olan altın son zamanda hız kazandı. Tarihin en yüksek seviyesine doğru giden gram altın fiyatının yeni haftada rekor kırması an meselesi. Cuma günü piyasa kapandıktan sonra yükselerek son 6 ayın en yüksek rakamlarını gören gram altın için yeni hafta öncesi İslam Memiş ve Tuna Kaya güncel analizlerini duyurdu. Memiş, altın ve dolarda düşüşler olabileceğine dikkat çekerken Kaya, destek seviyelerini açıkladı.

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: TGRT HABER
Altında rekora bir adım kaldı: İslam Memiş kritik hafta öncesi son uyarısını yaptı
altın

Gram altın dün akşam saatlerinde 1030 TL bandına geldi. 20 Aralık tarihli kur korumalı mevduat öncesinde tüm zamanların en yüksek seviyesini 1058 TL ile yapan gram altın dün 1032,5 TL seviyesini test etti. 2021 yılında gram altın yükselişe geçtiğinde ons altın 1776 dolarken bugün 1850-1870 dolar bandında seyrediyor. Aradaki fark kazanç olarak haneye yazılırken dolar kurundaki yükseliş de gram altının artışını hızlandırıyor.

Hafta içinde Fed’in faiz kararı toplantısı yapılacak ve Türkiye Ekonomi Modeli çerçevesinde başlatılan Gelire Endenksli Senet (GES) ihracında talepler başlayacak. Bu iki önemli gelişme karşısında hazırlıklarını sürdüren altın yatırımcısına İslam Memiş ‘Altın ve dolarda düşüş yakındır’ diyerek “Venezuela operasyonu” olarak adlandırdığı süreci anlattı.

Dolarda sınırlı düşüş sürerken GES’in etkilerinin nasıl olacağı merak ediliyor. Kritik hafta öncesi altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş Türkiye ile Venezuela arasındaki ilişkiye dikkat çekerek, Venezuela’nın altınını fiziki olarak koruyan tek ülke olduğunun altını çizdi. Bunun iyi bir fırsat olduğunu söyleyen Memiş, Türkiye’nin sıcak paraya ihtiyacının olduğunu belirtti. İslam Memiş, Venezuela ile atılan adımların altın fiyatlarındaki yükselişleri söndürebileceğini ifade etti.

İSLAM MEMİŞ ALTIN YORUMU: DOLAR NEREYE GRAM ALTIN ORAYA 

Venezuela Başkanı Maduro’nun Türkiye ziyareti ve atılan adımlar neticesinde ekonomiye olacak katkılarını değerlendiren Memiş, Çorum'da kurulan Venezuela altını işletme tesisi ile gerçekleşecek yeni operasyonu açıkladı.

İslam Memiş, Venezuela’nın elinde fiziki olarak altın bulunduran tek ülke olduğunun altını çizdi ve Maduro operasyonunun sinyalini verdi. Bu plan kapsamında Venezuela altınının Türkiye’de işlendiğini bildiren Memiş, bunun Türkiye finansı açısından önemli bir fırsat olacağını söyledi.

Altında rekora bir adım kaldı: İslam Memiş kritik hafta öncesi son uyarısını yaptı

Halihazırda finansal istikrarı yükseltmek için adımların hızlandırıldığı Türkiye’de nakit ve dövize ihtiyacın karşılanması için yeni proje ve programlar açıklanıyor. Memiş, Venezuela'nın fiziki altınlarının bu sürece katkı sağlayacağını söyledi.

Yurt içinde artan enflasyon oranının ve uluslararası piyasada son durumun dövizi olumsuz etkilediğini söyleyen Memiş Türkiye’de dövizin düşmesi için sıcak paraya ihtiyaç olduğunu belirterek Venezuela'nın Türkiye'yi altın konusunda rahatlatabileceğini öngördü.

İslam Memiş "Bugünlerde Türkiye’nin nakite ihtiyacı vardır. Bu nakit ihtiyacını karşılamak için bence iyi bir fırsat yakalamış oldu. Ama içeride gram altın piyasası tamamen dolara bağlı.Türkiye’de dolar nereye gram altın oraya. Şimdi yukarıda bir bölgedeyiz. Bence bir ay gibi bir süreç beklemek lazım, bir düşüş öngörüyorum hem gram altında hem döviz kurlarında" diye konuştu.

ALTINDA DESTEK SEVİYELERİ

Altında yıl sonu için tahminlerini açıklayan Para Piyasaları Uzmanı Tuna Kaya ise gram altında destek seviyesinin 995 TL olduğunu söyledi. Yıl sonunda 1450 TL seviyelerini görebiliriz uyarısında bulunan Kaya, ons altın için 2 bin dolar eşiğinin direnç seviyesi olduğunu vurguladı.

Tuna Kaya 'Gram altın bu seviyeleri aşacak' diyerek "Dolarda önemli desteğimiz 16,50 seviyesi. Bu kırılırsa GES tarafından gelen gelişmeyle alakalı'' uyarısında bulundu.

Tuna Kaya,''Gram altında ise 1020 seviyelerine yaklaştık. Bu seviyeden bir geri dönüş olduğunu gözlemliyoruz. 995 TL seviyesi destek seviyesi. Yıl sonuna doğru 1450 bandını görebiliriz'' ifadelerini kullandı.

CANLI ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

Kaynak: TGRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...