Tgrt Haber
30 Temmuz 2021 09:59

Altın fiyatlarında iki ayın ardından ilk kez

Fed’in para politikalarında dair esnek ton benimsenmesini açıklamasının ardından, ons altın fiyatı bir hafta sonra dün en yüksek seviyesi olan 1 bin 818’e yükseldi. Altın böylece yüzde 1,4’lük artışla 21 Mayıs’tan beri en iyi haftalık kazancını kaydetti.

Altın fiyatlarında iki ayın ardından ilk kez
altın,,çeyrek altın,,gram altın,

Amerika Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın  piyasaya verdiği ‘faiz artışının radarlarında olmadığına yönelik’ mesajının ardından altın fiyatları 21 Mayıs’tan bu yana en iyi haftalık performansını kaydetti.

Spot altının onsu dün 1,832 dolarla 15 Temmuz’dan beri en yüksek seviyeye çıkmasının ardından bugün 1,827 dolardan işlem görüyor. Altın böylece yüzde 1,4’lük artışla 21 Mayıs’tan beri en iyi haftalık kazanç sağladı.

Altın fiyatının yükselmesinde küresel altın talebinin ikinci çeyrekte son 1 yıldaki en yüksek seviyeye ulaşması da etkili oldu. Uzmanlar, ABD Doları'nda gözlenen zayıflığın sürmesi halinde, spot altın fiyatında yukarı hareketin 1830-1840 dolar aralığına kadar devam edebileceğine işaret etti. Ayrıca altında kısa vadeli yükselişler olsa da bunun trend değişimi anlamına gelmedi ifade edildi.

ALTIN FİYATLARI YÜKSELİYOR

Güne 497,24 ile başlayan gram Altın bugün itibarıyla yüzde 0,13 artışla 497 TL’den işlem görüyor. 815 lira ile haftanın son gününe giriş yapan çeyrek altın, şu sıralar yüzde 0,14 yükselişle 816 liradan alıcı buluyor. Cumhuriyet altını ise yüzde 0,11 artışla 3 bin 324’ten işlem görüyor. Dün Cumhuriyet Altını, günü 3 bin 356 seviyesinde kapatmıştı.

Altın Fiyatları İçin Kritik Viraj | İslam Memiş Yorumluyor:

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...