Tgrt Haber

Altın fiyatları baskı altında, fiyatlar geri çekiliyor! İslam Memiş'ten fırsat uyarısı geldi: Altın coşacak

23 Ağustos 2023 09:41 - Güncelleme : 23 Ağustos 2023 10:19
Altın fiyatları baskı altında, fiyatlar geri çekiliyor! İslam Memiş'ten fırsat uyarısı geldi: Altın coşacak
altın,altın fiyatları,gram altın,çeyrek altın,altın yorumları,altında son durum,güncel altın fiyatları

Altın fiyatlarında gerileme sürüyor. ABD’de yükselen tahvil faizleri baskıya neden olurken faizlerin uzun süre yüksek kalacağı öngörülerini de güçlendirdi. Jackson Hole’da Fed Başkanı Jerome Powell’ın Cuma günü yapacağı açıklamasında satır aralarındaki mesajların Fed belirsizliğine ışık tutması bekleniyor. Yurt içinde gram altında ons altın ve kur desteği ile yükseliş gösterdi. Peki, Bugün altın fiyatları ne kadar? Çeyrek ve gram altın anlık fiyatları kaç lira? İşte canlı altın fiyatları

Altında faiz baskısı devam ediyor. Fed Başkanı Jerome Powell'ın Jackson Hole toplantısındaki konuşması öncesinde altın geriledi. Yatırımcıda faizlerin bir süre daha yüksek kalacağı endişesi piyasaya kısa süreli oynaklıklara neden oluyor.

POWELL’IN KONUŞMASINDA SATIR ARALARI OKUNACAK!

Fed Başkanı Jerome Powell’ın bu hafta Jackson Hole’da vereceği mesajlar piyasaların odağında yer alıyor. Altında da belirsizlik ve faiz artırımı sinyallerinin güçlenmesiyle birlikte dolar yükselişiyle verdiği kazançlarını geri verdi.

ONS VE GRAM ALTIN NE KADAR?

Ons altın 1.900 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Ons altın ve dolar kurunun etkisiyle fiyatlanan gram altın ise 1.664,13 seviyesine geriledi.

ALTIN NE OLUR, DÜŞER Mİ, YÜKSELİR Mİ?

Analistler, Powell’ın Cuma günü yapacağı konuşmanın Fed faiz kararına ışık tutacak.  Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, son dönemde düşen altın fiyatları ile ilgili uyarıda bulundu.

Altın fiyatlarında ekim ayında rekor seviyelere tırmanabileceğini dikkat çeken Memiş, ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararının da altın fiyatları üzerindeki etkisine dikkat çekti.

"FIRSATI DEĞERLENDİRİN, EKİM AYINDA ALTIN COŞACAK"

Altın fiyatlarının gelecek hafta itibariyle 1930 ve 1960 dolar seviyelerine hızlı bir şekilde yükseleceğini tahmin ettiğini söyleyen Memiş, yatırımcıları fırsatı değerlendirmeleri önerisinde bulundu.

Memiş, fiyatlamalarla ilgili "2023 yılı Ekim ayı itibarıyla 2 binin üzerine hızlı ataklar öncesi mevcut durumu yorumlamak önemli" dedi. Memiş, ekim ayının altın fiyatlarında coşkulu yükselişlere sahne olacağını ve bu dönemin yatırımcılar için önemli bir fırsat sunabileceğini dile getirdi.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM!

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın 1.664,70 liradan alınıyor, 1.664,96 liradan satılıyor.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR OLDU?

Cumhuriyet altını 11.226 liradan alınıyor, 11.373 liradan satılıyor.

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın 5.630 liradan alınıyor, 5.699 liradan satılıyor.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR OLDU?

Çeyrek altın 2.806 liradan alınıyor, 2.852 liradan satılıyor.

TAM ALTIN NE KADAR, KAÇ TL?

Tam altın bugün 11.027,55 TL alış, 11.242,01 TL satış fiyatından satılıyor.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...