Tgrt Haber
07 Ocak 2022 16:38

Altını yorumlayan İslam Memiş canlı yayında gösterdi: Artık bu takılacak

Fed tutanakları ile hareketlenen piyasada 'Altın ve dolar yükselecek mi?' sorusu hala gündemde. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, ABD'den gelecek verilere göre dolarda hareketlenmeler yaşanırken altında da oynamalar olabileceğine dikkat çekti. Gümüş sikkeyi canlı yayında gösteren Memiş, “Artık düğünlerde gümüş dönemi başlıyor” dedi.

Altını yorumlayan İslam Memiş canlı yayında gösterdi: Artık bu takılacak
İslam Memiş,Altın fiyatları ne olacak,Dolar fiyatı,Gümüş sikke

Amerikan Merkez Bankası (Fed) tutanaklarının piyasaları sallamasının ardından para ve altın piyasaları toparlanmaya başladı. Altın fiyatları, Euro ve dolar yükselişe geçti. Ancak gerileme yaşayan kripto para piyasasını bir de Kazakistan’daki olaylar vurdu. Öte yandan sırada ABD'de açıklanması beklenen tarım dışı istihdam verileri var.  Veriler doların seyrini ve buna bağlı olarak altın ve kripto para piyasalarını etkileyecek. Piyasaların kaygan zeminde yol aldığı bu günlerde altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, TGRT Haber'de kritik tavsiyelerde bulundu ve gümüş ile ilgili bir ilki açıkladı.  

Altını yorumlayan İslam Memiş canlı yayında gösterdi: Artık bu takılacak

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA DOLAR İÇİN KRİTİK

Piyasaların biraz sonra ABD'de açıklanacak olan tarım dışı istihdam verilerinden etkileneceğini belirten Memiş, bunun olası iki sonucunu şöyle açıkladı: “Dolarda 14.50’e kadar yükselmek isteyen bir trend görebiliriz. Ya da olumsuz gelen bir veriden sonra dolar kuru 13.00 seviyesine gerileyebilir. Şu anda dolar yatay bir şekilde seyrediyor. Açıklamaya göre bir yön tayini olacaktır. Önümüzdeki hafta boyunca dolarda 12.60 ile 12.20 seviyesi arasında bir gerileme öngörüyorum. Çünkü hükümetin ekonomi programlarıyla ilgili yeni açıklamalar bekliyorum” dedi. Memiş, İngiliz Sterlini’nin dolara karşı güçlü performansını korumaya devam ettiğini belirterek “2022’de TL/Sterlin kuru güçlü bir performans sergileyecek. Çünkü paritesi gerilemişti, mutlaka güçlü bir hamle yapacaktır” dedi. 

ALTINDA OYNAMA OLABİLİR 

Memiş, ABD'de açıklanacak olan tarım dışı istihdam verilerinin altın fiyatlarını da etkileyeceğini belirterek “Bu, tepki düşüşleri ya da tepki yükselişleri şeklinde olur. Yatırımcıya 800 TL üstünde gram altın almasını tavsiye etmiyorum. 750 TL ya da 700 TL seviyesinde alım yapsınlar. 2022’de 1.450 seviyesine gram altın çıkar” dedi. 

Altını yorumlayan İslam Memiş canlı yayında gösterdi: Artık bu takılacak

CUMHURİYET TARİHİNDE BİR İLK! 

Gümüşün 2020’de yüzde 120, 2021’de yüzde 100 getiri sağladığını belirten Memiş, gümüşün bu yıl da yüzde 100 getirisinin olacağını kaydetti. “Gümüşün 2022 yılsonu için fiyat tahminim 20 TL” diyen Memiş, gümüşün şu anda 9,5 TL ile 10 TL arasında hareket ettiğini hatırlatarak “Gümüş ons bazında düşük seviyelerde. Özellikle dolar ile alım yapacaklar, iyi bir fırsat yakalayacak” ifadelerini kullandı. Memiş, “Elimde 5 gram gümüşten yapılma bir ziynet var. Artık düğünlerde gram altın ya da çeyrek altın takamıyoruz. Cumhuriyet tarihinde ilk kez 5 gramlık gümüş sikkeler basıldı. Artık gelin ve damatların yakasında gümüş sikke görürseniz şaşırmayın. Bu gümüş sikkelerin 5 gramlığı, 10 gramlığı, 20 gramlığı var” dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...