Tgrt Haber
24 Temmuz 2023 12:23 - Güncelleme : 24 Temmuz 2023 12:27

Akaryakıt zammından kaçan LPG'ye koşuyor! Benzinden yüzde 50 daha karlı

Akaryakıt fiyatlarının dolar kuru ve ÖTV zamlarıyla beraber artması araç sahiplerini LPG’ye yönetti. Tasarruf etmek isteyenler otogaz dönüşüm işletmelerinin önünde sıraya girdi. İşletmeler yoğunluk nedeniyle randevu sistemiyle çalışmaya başladı.

Akaryakıt zammından kaçan LPG'ye koşuyor! Benzinden yüzde 50 daha karlı
akaryakıt,otogaz,lpg

Artan akaryakıt fiyatları sonrası benzin de motorin de 35 TL’nin üzerine çıktı. Batman'da araç sahipleri tasarruf yapabilmek için otogaz dönüşüm işletmelerine yoğun talep gösteriyor. Maliyeti 10 bin lira ile 40 bin lira arasında değişen bu sistemin bağlanması ise işletmeciler tarafından randevuya bağlandı.

BENZİNE GÖRE YÜZDE 50 DAHA KARLI

Akaryakıt fiyatlarındaki ÖTV zammı ile birlikte benzin ve motorinin litre fiyatlarında yaşanan değişiklik sonrası araç sahipleri çareyi LPG sistemi taktırmakta buldu. Benzine göre yüzde 50 tasarruf sağlayan LPG sistemi şoförler tarafından çokça tercih edilmeye başlandı.

YOĞUNLUK NEDENİYLE RANDEVU SİSTEMİYLE ÇALIŞILIYOR

Talep fazla olunca otomobillere LPG takan işletmelerde randevu sistemine döndü. Vatandaşların artan bir LPG dönüşümüne girdiğini belirten işletme sahibi Eyüp Çelik, “Şu anda randevulu sisteme geçmiş bulunmaktayız. 

Akaryakıt zammından kaçan LPG'ye koşuyor! Benzinden yüzde 50 daha karlı

Artan benzin fiyatlarıyla yoğun bir LPG dönüşümüyle karşı karşıya bulunduk. İşlerimiz neredeyse yüzde 70, yüzde 100 artmış bulunmakta. Vatandaşın talebi doğrultusunda yetişmeye çalışıyoruz. Benzin ve LPG arasında ortalama yüzde 40 ve yüzde 50 arasında tasarruf sağlanmaktadır" dedi.

LPG BAKIMINI İHMAL ETMEYİN

Maliyetler arttığından dolayı vatandaşın LPG’yi tercih ettiğini ifade eden Çelik, "10 yıl önce takılmış LPG montajlarının da dâhil LPG bakımlarında LPG tankının değiştirilmesi yıldan yıla ya da 10 bin kilometrede bir filtrelerinin değiştirilmesi, gaz kaçaklarının ve sızdırmazlıklarının kontrol edilmesi, antifriz, su eksikliğinin kontrolünün yapılması lazım. 
6 ay ile bir yılda bir, müşteri hangisini önce tamamlarsa kontrole gelmesi gerekir. Bakımlarının yapılmadığı takdirde riskleri çoktur. Gaz kaçağı olur ve herhangi bir sızdırma durumunda yanından ateşle geçilmesi veya sigara içilmesi kötü sonuçlara neden olur” diye konuştu.

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...