Tgrt Haber

700 kilogram yükle 24 saat havada

04 Mart 2019 05:02
700 kilogram yükle 24 saat havada
anka 2,yerli motor

Mevcut insansız hava aracı (İHA) sistemlerine göre çok daha fazla faydalı yük taşıyacak Anka-2’nin motoru başarıyla çalıştırıldı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından geliştirilen İHA’nın, bu yıl ilk uçuşu hedefleniyor. 25 bin feet irtifa, 24 saat uçuş süresine sahip olacak Anka-2, 700 kilogramdan fazla faydalı yük taşıyabilecek. 2 motorlu İHA; keşif, gözetleme, taarruz görevlerini yerine getirebilecek. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil “Projede önemli bir aşamayı geride bıraktık. Anka-2’nin motorunu 2 gün önce çalıştırdık. Az bir maliyetle 200 kilogram faydalı yük taşıyan Anka’yı, 700 kilogram taşıyabilir noktaya taşıdık” dedi.

YERLİ MOTORA SAHİP
Anka-2, yerli motorla görev yapacak. İHA Motoru Geliştirme Projesi kapsamında üretilen PD170 turbo dizel havacılık motoru, bu İHA’da kullanılacak.

700 kilogram yükle 24 saat havada

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...