Tgrt Haber
12 Temmuz 2021 09:41

101 karatlık elmas kripto para ile satıldı

Müzayede şirketi Sotheby's 101.38 karatlık elması 12.3 milyon dolar bedelle sattı. Satış kripto para ile gerçekleştirildi.

101 karatlık elmas kripto para ile satıldı
elmas,,bitcoin,,kripto para,

Dünyanın en eski mezat şirketlerinden biri olan Sotheby's,101.38 karat elması açık artırmayla 12.3 milyon dolar bedelle sattı. Sotheby's açıklamasında işlemin kripto para ile yapılmasının dijital paraların sektöre entegrasyonu açısından önemli bir dönüm noktası olduğunun altı çizildi.

ALICI BİLİNMİYOR

Şirketten yapılan açıklamada kripto para ile gerçekleştirilen işlemin alıcısı açıklanmadı. Müzayede evi, geçtiğimiz ay açık artırmayı duyururken elmas için Bitcoin veya Ether ile ödeme kabul edeceğini söylemişti. Rekor bir satışa imza atılmış olmasına rağmen, elmas tahmini 15 milyon dolarlık değerinin üst sınırından daha az bir fiyata satıldı.

101 karatlık elmas kripto para ile satıldı

Sotheby’s ve rakibi Christie’s gibi Müzayede Evleri, dijital paraların popülaritesi arttıkça, bu yıl ödeme olarak kripto para birimini kabul etmeye başladı. Sotheby’s mayıs ayında bir Banksy parçasını 12.9 milyon dolarlık kripto paraya sattı. Satış, büyük bir müzayede evi tarafından kripto para birimi karşılığında satılan bir fiziksel sanat eserinin ilk örneğiydi.

GÜNEY KORE'DEN KRİPTO PARA ADIMI

Öte yandan Güney Kore'nin en büyük bankalarından biri olan Woori Financial Group, kriptopara sektörüne girmek için Coinplug şirketi ile ortaklık kurdu. D-Custody adı ile kurulan ortaklıkta Coinplug daha fazla paya sahip olacak ve ortaklık gelecek hafta faaliyete geçecek.

Güney Kore'de mevcut yasalar bankalara doğrudan kriptopara hizmeti sunma imkanı vermiyor. Bu nedenle Güney Kore bankaları kriptopara sektörüne girmek için finansal teknoloji şirketleri ile büyük ortak olmadıkları ortaklıklar kuruyorlar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...