Tgrt Haber
19 Temmuz 2022 10:32 - Güncelleme : 19 Temmuz 2022 10:47

SON DAKİKA: YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu Açıklandı!

YKS tercihleri için gözler ÖSYM’ye çevrildi. Milyonlarca YKS öğrencisi tercih yapmak için beklerken "YKS Tercih Kılavuzu yayımlandı mı? 2022 YKS üniversite tercihleri ne zaman? YKS'de kaç tercih hakkı var, tercihler nasıl yapılacak?" sorularını araştırmaya başladı. Gelen son dakika haberine göre YKS tercih kılavuzu yayımlandı! İşte YKS Yükseköğretim YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu…

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
SON DAKİKA: YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu Açıklandı!
YKS,tercih kılavuzu,YKS tercih

YKS tercihleri için heyecanla beklenirken son dakika haberi ÖSYM tarafından geldi. Öğrenciler "YKS Tercih Kılavuzu yayımlandı mı? 2022 YKS üniversite tercihleri ne zaman? YKS'de kaç tercih hakkı var, tercihler nasıl yapılacak?" sorularının cevabını ararken beklenen açıklama geldi. YKS Yükseköğretim YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu açıklandı! İşte 2022YKS TERCİH KILAVUZU

YKS TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI MI?

2022 YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, yayımlandı. Üniversitelerin toplam kontenjanı 1 milyon 61 bin 686 olarak belirlendi.

KILAVUZ İÇİN TIKLAYINIZ

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nun yayımlanmasının ardından tercihlerin ne zaman yapılacağı merak edildi. ÖSYM Başkanı Prof.Dr. Halis Aygün, Twitter hesabından YKS tercih tarihlerini açıkladı. Adaylar tercih sayısı, YKS tercih kılavuzu ile ilgili ayrıntıları araştırırken tercih tarihleri belli oldu.

ÖSYM Başkanı Prof.Dr. Halis Aygün, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda YKS tercihlerinin;

27 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında yapılacağını belirtti.

YKS'DE KAÇ TERCİH HAKKI VAR?

YKS tercihlerinde adayların 24 tercih hakkı bulunuyor.

Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Hukuk, Mimarlık, Mühendislik, Öğretmenlik Programlarına başvurabilmek için en düşük başarı sıralamalarına yer verildi.

  • Tıp Fakültesi: En düşük 50 bin
  • Diş Hekimliği: En düşük 80 bin
  • Eczacılık: En düşük 100 bin
  • Hukuk: En düşük 125 bin
  • Mühendislik: En düşük 300 bin
  • Öğretmenlik: En düşük 300 bin
Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...