Tgrt Haber
28 Temmuz 2021 15:20

YKS ek yerleştirme puanı nasıl kullanılır? YKS ek yerleştirme puanı hesaplama 2021!

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler ''YKS ek puan nasıl hesaplanır? YKS ek puan nasıl kullanılır? YKS ek puan kimler yararlanabilir?'' sorularının cevabını arıyor.

YKS ek yerleştirme puanı nasıl kullanılır? YKS ek yerleştirme puanı hesaplama 2021!
YKS,,YKS ek puan,

YKS 2021 sonuçları 28 Temmuz tarihinde açıklandı. YKS sonuçlarının ardından 5 Temmuz tarihinde YKS tercih maratonu başlayacak. Tercih dönemine girmeden önce araştırma yapmaya başlayan adaylar YKS ek puan nedir? YKS ek puan nasıl kullanılır?’’ sorularını gündeme taşıdı.  

YKS EK PUAN NEDİR?  

YKS ek puan, bir mesleğe yönelik program uygulayan lise mezunlarına, kendi alanları ile ilgili meslek yüksekokulları ile bazı lisans programlarına yerleştirme yapılırken ek olarak verilecek olan bir puan türüdür. Bir mesleğe yönelik program uygulayan liselerin alan/kol/bölümlerinden mezun olan öğrencilerine meslek yüksekokulları ile bazı lisans programlarına yerleşirken ne kadar ek puan verileceği ÖSYM tarafından belirlenir. Ek puanlar, ağırlıklı ortaöğretim başarı puanının Tablo-2.C’de gösterilen katsayılarla çarpılmasıyla elde edilecek ve yerleştirme yapılırken adayların YKS puanlarına eklenecek.  

YKS ek yerleştirme puanı nasıl kullanılır? YKS ek yerleştirme puanı hesaplama 2021!

YKS EK PUAN NASIL KULLANILIR?  

‘’YKS ek puan nasıl kullanılır?’’ sorunun yanıtını arayan adaylar ÖSYM tarafından açıklanan YKS ek puan açıklamasına yoğunlaştı. Söz konusu lisans programlarına, ilgili ortaöğretim kurumuna 30.03.2012 tarihinden önce kayıt olan adaylar ek puanlı yerleştirme puanları ile tercih yapabilecek. Ortaöğretim kurumuna 30.03.2012 tarihinden sonra kayıt olan adaylar lisans programlarına ek puanlı yerleştirme puanlarıyla tercih yapamazlar.  

Adayların mezun olduğu lise bölümüyle paralel bir üniversite bölümü seçmesi halinde YKS ek puan kullanabilirler. Örnek vermek gerekirse, lisede makine alanında eğitim gören bir öğrencinin üniversitede makine mühendisliği bölümünü seçerse YKS ek puan kullanılır.  

Adayların hangi yükseköğretim programları için YKS ek puan kullanabileceği ve YKS ek puan detaylı bilgi için YKS kılavuzunu ziyaret edebilir.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...