Tgrt Haber
28 Eylül 2021 10:15

TUS tercihleri ne zaman yapılacak? TUS 2.Dönem sınav sonucuna nasıl itiraz edilir?

Doktorların Uzmanlık yapabilmek için girdiği Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) sonuçları açıklanırken adaylar ''TUS sonuçları nereden öğrenilir? TUS tercihleri ne zaman yapılacak? TUS sonuçlarına nasıl itiraz edilir?'' sorularına odaklandı.

TUS tercihleri ne zaman yapılacak? TUS 2.Dönem sınav sonucuna nasıl itiraz edilir?
TUS,

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen TUS 2021 sınavı sonuçları adayların erişimine açıldı. TUS sonucu ardından adaylar TUS tercihleri ile ilgili gelişmelere odaklandı. TUS 5 Eylül 2021 tarihinde yapılmıştı. TUS sonuçları ardından puanında sorun olduğunu düşünen adaylar ‘’TUS sonuçlarına nasıl itiraz edilir?’’ sorusuna odaklanırken adaylar ‘’TUS tercihi ne zaman yapılacak?’’ sorusunu da araştırıyor.  

TUS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?  

TUS sonuçları ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden duyuruldu. TUS tercihi adayların puanları, tercih sıraları ve programların kontenjanları göz önünde bulundurularak yapılacak. Elektronik ortamda gerçekleşecek olan TUS tercihleri ÖSYM tarafından yayınlanan TUS tercih kılavuzu ardından netleşecek.  

Adaylar TUS sonucuna göre yerleştirme/ek yerleştirme işleminin yapılabilmek için yabancı dil yeterliliği ve Sağlık Bakanlığınca tescil edilmiş diploma şartını sağlaması gerekir.  

TUS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN!

TUS tercihleri ne zaman yapılacak? TUS 2.Dönem sınav sonucuna nasıl itiraz edilir?

TUS SONUÇLARINA NASIL İTİRAZ EDİLİR?  

TUS sonuçları ile birlikte hesaplamalarda yanlışlık olduğunu düşünen adaylar ‘’TUS sonucuna nasıl itiraz edilir?’’ sorusuna odaklandı.  

TOS onucuna itiraz etmek isteyen adaylar sonuçlar ÖSYM tarafından elektronik ortamda açıklandıktan sonra 10 gün içinde Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak ÖSYM Merkezine başvurması gerekir. Sınav sorularına ilişkin itirazlar ise sınav tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde aynı şekilde yapılmalıdır.  

Adayların inceleme masrafları karşılığı, ÖSYM'nin T.C. Halkbank Ankara Kurumsal Şubesi TR40 0001 2009 4520 0044 0002 07 IBAN numaralı hesabına gerekli ücreti yatırdıklarını gösteren dekontunu dilekçelerine eklemeleri gerekir. Dilekçe ÖSYM Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı 06800 Bilkent/Ankara adresine ulaştırılır. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile üzerinde adayın T.C. Kimlik/Y.U. Numarası, adresi, evrak referans numarası vb. bilgiler yazılı olmayan, imzalanmamış ve ekinde banka dekontu bulunmayan dilekçeler kesinlikle işleme alınmaz.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...