Tgrt Haber
12 Temmuz 2021 13:25

Soru kitapçığı yaplaşımına ÖSYM'den açıklama: Gözaltına alında

ÖSYM, 2021 Dikey Geçiş Sınavı tamamlandıktan sonra sosyal medyada bir adayın soru kitapçığının bazı kısımlarının görüntülerinin paylaşılması üzerine açıklama yaptı.

Soru kitapçığı yaplaşımına ÖSYM'den açıklama: Gözaltına alında
DGS,ÖSYM

ÖSYM sosyal medyada YKS soru kitapçığı görüntüsünün paylaşımıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, 11 Temmuz 2021'de 81 il ve KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da gerçekleştirilen 2021 DGS'nin tüm sınav merkezlerinde sorunsuz tamamlandığı, söz konusu paylaşımı yapan kişinin ise gözaltına alındığını duyurdu. 

Sınav tamamlandıktan sonra sosyal medyada bir adayın soru kitapçığından bazı kısımların görüntülerini paylaştığına yer verilen açıklamada şöyle denildi: 

* 11 Temmuz 2021 tarihinde 81 il ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da gerçekleştirilen 2021 Dikey Geçiş Sınavı (2021-DGS) tüm sınav merkezlerinde sorunsuz bir şekilde tamamlanmıştır.

* Sınav tamamlandıktan sonra sosyal medyada bir adayın soru kitapçığından bazı kısımların görüntülerinin paylaşıldığı görülmüştür. Adayın kimlik bilgisi tespit edilerek kolluk birimlerine intikal ettirilmiş ve aday kolluk birimlerince gözaltına alınmıştır.

* Konuya ilişkin yapılan incelemede, fiilin sınavın sıhhatini etkilemeyen münferit bir olay olduğu anlaşılmış olup söz konusu aday ve ihmali bulunan sınav görevlileri hakkında gerekli tüm hukuki yollara başvurulacağı kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...