Tgrt Haber
28 Aralık 2023 17:30 - Güncelleme : 28 Aralık 2023 17:50

Öğrenciler teorik eğitimlerini dijital gazetecilik pratikleri ile pekiştirdi

İstanbul Gelişim Üniversitesi, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) Yeni Medya İletişim Bölümü ve Medya Akademisi (MAKDER) işbirliği ile 'Dijital Dönüşüm ve Gazetecilik' adlı söyleşi programı düzenlendi. Sektördeki isimler bilgi ve tecrübelerini geleceğin gazetecileriyle paylaştı.

Öğrenciler teorik eğitimlerini dijital gazetecilik pratikleri ile pekiştirdi
üniversite,öğrenci,medya

Medya Akademisi Derneği ve Gelişim Üniversitesi'nin Yeni Medya ve İletişim Bölümü ile birlikte düzenlediği etkinlikte, bölüm öğrencileri ile çeşitli kurumlarda aktif gazetecilik yapan isimler bir araya geldi. Gazeteciler saha deneyimlerini, bir gazetecide olması gereken temel özellikleri, pratikte karşılaşılan sorunları ve günümüzde haberciliğin geldiği noktayı paylaşırken, öğrenciler ise, merak ettikleri konuları gazetecilere sordular.

Yeni Medya ve İletişim Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Sinav moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte, medya profesyonelleri sırayla sunum yaptı. Medya Akademisi Derneği (MAKDER) Başkanı Selçuk Taşdemir, açılış konuşmasında derneğin kuruluş amacı ve faailiyetleri ile ilgili bilgiler verirken, sansür yasasına değindi. İletişim Uzmanı ve Doktorant Zuhal Sönmezer, 'Sosyal Medya Hukuku' ve bu kapsamda sahte ve troll hesaplarla ilişkili bilgiler aktardı.

Öğrenciler teorik eğitimlerini dijital gazetecilik pratikleri ile pekiştirdi

TV100.com Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ve Haber Editörü Müge Yücetürk, Dijital Çağda Televizyon Gazeteciliği, Asayiş Haberleri, Adliye ve Polis Muhabirliği konularında merak edilenleri cevapladı. TGRT Haber Gündem Editörü Y. Özgür Bülbül, yerel ve ulusal medyada karşılaşılan sorunlar ve gündem haberlerinin dijital platformda yayın süreçlerini anlatırken, Karar Gazetesi Spor Müdürü Oğulcan Çoksayar, tüm kitlelere ulaşabilmek için yalnızca futbol değil diğer branşlarda da uzmanlaşmak gerektiği, herkesin tuttuğu bir takım olduğunu ama haber yazarken tutkuların doğrunun önüne geçmemesi gerektiğini ve her takıma eşit mesafede yaklaşmak gerektiğini söyledi. Milat Gazetesi Ekonomi Müdürü Fırat İpek, Ekonomi Haberciliği ve Piyasalar ile ilgili deneyimlerini aktardı. Mobifun Bilişim ve Haber Editörü Filiz Sert, mobil uygulamalarında habercilik ve yeni medya bağlamında sosyal medya ve dijital pazarlama hakkında bilgiler paylaştı.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik yaklaşık 2 saat sürerken, programın sonunda konuşmacılara teşekkür belgesi takdim edildi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...