Tgrt Haber
14 Ekim 2016 11:49

MEB, 30 büyükşehire tematik meslek lisesi açacak

Milli Eğitim Bakanlığınca, sektörün ihtiyacı doğrultusunda 30 büyükşehirde tematik meslek liseleri açılacak.

MEB, 30 büyükşehire tematik meslek lisesi açacak
meb,

Milli Eğitim  Bakanlığınca (MEB), 30 büyükşehirde sektörün ihtiyaçlarına göre tematik meslek  liseleri açılacak. MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, AA  muhabirine yaptığı açıklamada, mesleki eğitime olan farkındalığın arttırılmasını  ve alanında markalaşmış okulların açılmasını hedeflediklerini belirtti. Bu okulların, bulunduğu şehrin Türkiye ekonomisine katkısı  doğrultusunda, bölgenin ihtiyaç duyduğu eğitilmiş iş gücünün sağlanmasında kilit  rol oynayacağına, gelişen teknolojinin ihtiyaç duyacağı nitelikte mezunlar  vereceğine değinen Gülay, bu kapsamda tematik meslek liselerinin açılmasının  planlandığını söyledi.
 
"Revizyon çalışmalarını tamamladık"

Amaçlarının sektörün istihdam edeceği alanlarda eğitim veren meslek  liselerinin açılmasını sağlamak olduğuna dikkati çeken Gülay, istihdamın  olmayacağı alanları da kapatmaya dönük çalışma yürüttüklerini bildirdi. Gülay,  "Türkiye'deki tüm meslek liselerinde bu konudaki revizyon çalışmalarını  tamamladık." dedi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Müsteşar Yusuf Tekin'in talimatı  doğrultusunda, sektörün ihtiyaçlarına göre tematik meslek liselerinin kurulum  çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Gülay, "Tematik liselerdeki kontenjanı  ve hangi alanda meslek lisesi açılacağını İl İstihdam Kurulları belirleyecek.  Böylece tematik liseyi bitiren bir öğrencinin yaşadığı ilde iş bulmasının önü de  açılmış olacak." diye konuştu.
 
İlk tematik lise Samsun'da
 
Gülay, tematik meslek liselerinin tek alanda eğitim vereceğini,  böylece öğrencilerinin daha donanımlı, daha bilgili mezun olacaklarını ifade  etti. Bakanlığın yaptığı çalışma kapsamında 30 büyükşehirde tematik meslek  lisesi açılmasına karar verildiğini belirten Gülay, istihdam açığı olan illerde  de farklı tematik lise açmayı planladıklarını kaydetti. Gülay, "Bir ilimiz  otomotivde çok güçlü, bir ilimiz hayvancılık alanında güçlü. Örneğin Bursa ilimiz  otomotivde çok güçlü, Kars ilimiz de hayvancılık alanında çok güçlü, bu illerde  buna uygun tematik liseler açarak üretim ile işbirliği yapacağız. Buna uygun  tematik liseler açarak, üretim ile işbirliği yapacağız." dedi. İlk tematik lisenin ise Samsun'da "Tıbbi Cihaz Teknolojileri Mesleki  ve Teknik Anadolu Lisesi" ismiyle açılacağını bildiren Gülay, Samsun  Belediyesinin de tematik lise için bina tahsis edeceğini aktardı. Gülay, "Samsun'da 48 işletme, tıbbi cihaz üretiyor. Üretim konusunda  sektörle işbirliği yapmak için açılacak tematik lise, istihdam açığını  kapatacak." diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...