Tgrt Haber
27 Temmuz 2022 11:50 - Güncelleme : 27 Temmuz 2022 11:59

LGS'de Yerleşemeyen Öğrenciler Ne Olacak? LGS Tercih Sonuçları İle Yerleşemeyenler Ne Yapacak? 2022 LGS'de Hiçbir Okula Yerleşemeyen Adaylar Dikkat!

2022 LGS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler ne yapacaklarının araştırması içerisine girdi. LGS tercihlerinde yerleşemeyen öğrenciler tarafından LGS'de yerleşemeyen öğrenciler ne olacak? LGS tercih sonuçları ile yerleşemeyenler ne yapacak? Soruları gündeme geldi. 2022 LGS'de hiçbir okula yerleşemeyen adaylar dikkat! İşte yapılması gerekenlere dair açıklamalar…

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
LGS'de Yerleşemeyen Öğrenciler Ne Olacak? LGS Tercih Sonuçları İle Yerleşemeyenler Ne Yapacak? 2022 LGS'de Hiçbir Okula Yerleşemeyen Adaylar Dikkat!
LGS,LGS tercih,lise

LGS tercih sonuçları açıklandı! Gözler yerleşemeyen öğrencilerin ne yapması gerektiği konusuna çevrildi.LGS tercihlerinde hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler "LGS'de yerleşemeyen öğrenciler ne olacak? LGS tercih sonuçları ile yerleşemeyenler ne yapacak?" sorusunu araştırıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bugün sabah saatlerinde LGS yerleştirme sonuçlarını öğrencilerle paylaştı. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte henüz yerleşemeyen öğrencilerin durumu da merak konusu oldu. İşte 2022 LGS’de yerleşemeyen öğrenciler için formüller...

LGS'DE YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİLER NE OLACAK?

Heyecanla beklenen LGS tercih sonuçları bu sabah saatlerinde açıklandı. Öğrenciler kazandığı liselere kayıt yaptırma telaşına düşerken hiçbir okula yerleşemeyen öğrencilerin durumunun ne olacağı ise merak konusu oldu. Gözler boş kontenjanlarla 2. Tercihlere çevrilirken “Lgs tercih sonuçları ile yerleşemeyen öğrenciler ne yapacak?” sorusu yanıt arıyor.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ilk yerleştirmede yerleşemeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için yerleştirme sürecinin devam edeceğini belirterek, şunları kaydetti:

"LGS kapsamında yerleştirmeye esas birinci nakil başvuruları başladı.

  • 25-29 Temmuz arası, yerleştirmeyeesas 1. nakil tercih dönemi olacak.
  • Yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları 1 Ağustos'ta açıklanacak.

 

Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih tarihleri ise şu şekilde 

  • Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları 1-5 Ağustos'ta yapılabilecek,
  • 1. nakil sonuçları  8 Ağustos'ta açıklanacak. Böylece merkezi yürütülen ana yerleştirme süreci, 8 Ağustos 2022'de tamamlanmış olacak.

 

Hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 19 Ağustos 2022'de yerleştirme süreci tamamlanacak." açıklamasında bulundu.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
zeynep kul26 Temmuz 2023 07:54

Benim cogcum hic bi okula yelesemedi evimize yakin okular var cikmadi ikinci terci yaptik isallh cikar biri cogcumun acikta kalmasini isdemiyorum bi okula yerlesmesini istiyorum

Sonraki Haber Yükleniyor...