Tgrt Haber
13 Mart 2017 16:24

KPSS başvurusu nasıl yapılır | 2017 KPSS için başvuru şartları neler gerekenler ne (osym.gov.tr)

Lisans mezunlarının merakla beklediği Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen 2017 KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri ile Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi başvuruları başladı. KPSS fiyatlarının değişmesi sosyal medyada öğrenciler tarafından tepkiye yol açtı. Kamu Personeli Seçme Sınavı ücretlerini ve başvuru şartları hakkında bilgi almak ve KPSS'ye başvurmak için haberimizi inceleyiniz...

KPSS başvurusu nasıl yapılır | 2017 KPSS için başvuru şartları neler gerekenler ne (osym.gov.tr)
KPSS, ÖSYM, Başvuru Şartları, KPSS başvuru şartları,

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenecek 2017 KPSS sınav başvuruları başladı. Bugünden itibaren başvurular 23 Mart'a kadar yapılacak. Peki başvuru nasıl yapılır. Ösym yeni değişiklikler yaptı mı? Bu soruların cevabını haberimizin detayından öğrenebilirsiniz...

 Genel Yetenek ve Genel Kültürü başvurusu yapmak için TIKLAYINIZ

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, KPSS lisans düzeyinde, 21 Mayıs, 27 Mayıs ve 28 Mayıs 2017 tarihlerinde, sabah ve öğleden sonra uygulanacak.

Adayların tümü, 21 Mayıs 2017'de sabah oturumuna girmek zorunda olacak. Adaylar sınavın diğer oturumlarından hangilerine gireceklerine kendileri karar verecek. ÖABT, Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atamalarına katılacak öğretmen adayları için alanlarına bağlı olarak 16 Temmuz'da uygulanacak.

Sınava başvuracak adayların KPSS Lisans Kılavuzu'nu dikkatle incelemeleri gerekiyor.

Süre uzatıldı

Öte yandan ÖSYM tarafından 2017 KPSS kılavuzunda değişiklikler yapıldı. Buna göre, 2017- KPSS sınav uygulamasında, genel kültür-genel yetenek testi için verilen süre 120 dakikadan 130 dakikaya çıkarıldı.

Aynı gün içerisinde sabah ve öğleden sonra olmak üzere 160 dakikalık iki oturum halinde ve her oturumda 5 testin yer aldığı KPSS alan bilgisi sınav uygulaması, iki günde sabah ve öğleden sonra olmak üzere 4 oturumda ve her alanın ayrı bir test olarak uygulanacağı bir formata dönüştürüldü.

Alan testlerinin her biri ayrı kitapçıkta yer alacak

Daha önce 5 testin bir kitapçıkta yer aldığı uygulama yerine her adayın kendi alanı ile ilgili testlere odaklanabilmesine imkan sağlamak üzere alan testleri birbirinden ayrıldı, böylelikle adayların çözmeyecekleri testler için salonda zorunlu olarak bulunma süresi azaltıldı.

Her test için ayrı bir kitapçık ve ayrı bir süre öngören yeni uygulamada kapsam geçerliliğinin artırılması amacıyla test bazındaki soru sayısı 30'dan 40'a çıkarıldı, bunu karşılamak üzere sınav süresine gerekli ilave yapıldı. İstatistik için 60, diğer tüm testler için sınav süresi 50 dakika olarak belirlendi.

KPSS değerlendirme işlemlerinde daha önce doğru ya da yanlış hiçbir cevabı bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara dahil edilmiyordu, yeni uygulamada genel yetenek testi ile genel kültür testinin her birinde ve ilgili alan testinde en az bir ham puanı bulunmayan adaylar için ilgili alanda alan testi puanı hesaplanmayacak.

Ekonometri testi, bu alanla ilgili KPSS puanı kullanılmadığından kaldırıldı.

Ücretler ne kadar?

Genel Yetenek ve Genel Kültürden sınava girecek olanlar 60 lira ücret ödeyecek. Onun haricinde Alan sınavlarında ise; Eğitim Bilimleri 60, Kamu Yönetimi 60, Uluslararası İlişkiler, İşletme, Muhasebe, Hukuk, İktisat, İstatistik, Maliye ve Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler sınavına girecek olanlar 40 lira ücret ödemeleri gerekmektedir.

Ücretler nereye yatırılmaktadır?

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı; Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.). Kurumun ÖDEME sayfasından kredi kartı üzerinden ücretleri yatırabilirsiniz. Ödeme sayfasına gitmek için TIKLAYINIZ.

Ücret ödenmediği takdirde prosedür nasıl işleyecektir?

Ücret ödenmediği taktirde, başvuru formu doldurulsa dahi, geçerli olmayacaktır ve kişiye sınav giriş belgesi gönderilmeyecektir.

Başvuru yaparken, başvuru yapan en çok neye dikkat etmesi gerekmektedir?

Sınava girecek olan kişi başvuru formu bittikten sonra “Başvuru işlemi ÖSYM’ye bildirilmiştir” yazısının muhakkak görmesi gerekmektedir. Bu açıklama eğer gözükmüyorsa, tekrardan başvuru formu dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Başvuru dökümü çıktıdan alınması önemli uyarılar başlığında yer almıştır.

Sınavlar ne zaman başlıyor?

Genel Yetenek ve Genel Kültür 21 Mayıs 2017 tarihinde saat 10:00’da sınav başlıyor. Uyarı: 09:45’ten sonra okula gelenler, kural doğrultusunda okula alınmayacaktır, sınava giremeyecektir. Eğitim Bilimleri sınavı ise 21 Mayıs 2017 saat 14:00’te başlamaktadır. Kamu Yönetimi 27 Mayıs 2017 10:00, Uluslararası İlişkiler, 11:00, İşletme 14:30, Muhasebe 15:30’ta sınav başlayacaktır. 28 Mayıs 2017 tarihinde ise Hukuk sınavı 10:00, İktisat sınavı 11:00, İstatistik 12:00, Maliye 14:30, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler sınavı ise 15:30’ta başlayacaktır.

NOT: ÖABT sınavı 16 Temmuz 2017’dedir. Sınav 10’da başlayacaktır, ücret ise 60 liradır.

Alan bilgisi üzerinden sınava girenler için neye dikkat etmesi gerekiyor?

27 28 Mayıs’ta sabah ve öğlen sınava girecekler için kurum uyarıyor: Birden fazla testin uygulanacağı salonlarda, testler arasında yapılan soru kitapçığı-cevap kâğıdı dağıtma/toplama işlemleri esnasında nedeni ne olursa olsun adayların sınav salonuna girmelerine/sınav salonundan çıkmalarına izin verilmeyecektir

Başvuru yaparken, geçerli fotoğraf süresi kaç aydır?

Kurum, geçerli fotoğraf süresini 50 ay olarak belirlemiştir. Fotoğraf başvuru merkezinde çekilmesi gerekmektedir. Süresi dolanlar için tekrardan başvuru merkezlerinde fotoğraf çektirmesi gerekmektedir. Sistem eski fotoğrafı kabul etmemektedir. Başvuru belgesi çıktıktan sonra fotoğrafın net olması gerekmektedir. Fotoğraf net değilse, belge geçerli olmayacaktır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...