Tgrt Haber
29 Ekim 2021 10:24

İmkansızlıktan kaldığı evin yerine yüksekokul yaptırıyor

Hayırsever eğitimci Gıyasettin Bingöl, bir zamanlar maddi imkansızlıklar nedeniyle kaldığı evin yerine yüksekokul yaptırıyor.

İmkansızlıktan kaldığı evin yerine yüksekokul yaptırıyor
Yüksek okul,Meslek okulu

Hayırsever Gıyasettin Bingöl, bir zamanlar Muş’ta maddi imkansızlıklar nedeniyle kaldığı evin yerine yüksekokul yaptırıyor. Vartolu iş adamı Bingöl, yapılacak okul inşaatı için düzenlenen temel atma törenini gerçekleştirdi. Törene Muş Valisi İlker Gündüzöz, Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Muş Emniyet Müdürü Engin Kaloğlu, Varto Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Güder, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle beraber vatandaşlar da katıldı.

VARTO BİZİM GÖZBEBEĞİMİZ  

İstiklal Marşı'nın okunması ve duanın yapılmasının ardından katılımcılar butona basarak temele ilk harcı attı. Varto'nun kendileri için önemli bir yer olduğunu dile getiren Vali İlker Gündüzöz, "Varto bizim göz bebeğimiz ve bu amaçla da özel bir ihtimam gösteriyoruz. Varto hızla değişecek ve hak ettiği yere bir an önce gelecek inşallah. Emeği geçen herkese şükranlarımı arz ediyorum" dedi.

 

O GECE KALDIĞI EVİN YERİNE 

Gıyasettin Bingöl, yaşanan Varto depreminde 2 saat enkaz altında kaldığını belirterek, "İlkokulu zor şartlarda okuduk. Resmi rakamlara göre 2 bin 850 kişi ölmüş, kalan çocukları ise devlet okuttu. Bizde onlardan biriyiz. Bende köyden ilk gelmişim, ömrümde ilk elektriği görüyorum. Direği gördüğüm zaman bir saat direğe baktım. Ertesi gün yatılı okul sınavlarına gireceğiz. Amcam oğlu da değirmencinin evinde kalıyor. Çok zor bir ortam, bende o gece ona misafir oldum. Biz o gece geç yattığımız için sabah sınava geç kaldık. Yatılı okula kadar koşarak gittik. Rahmetli amcam kapıda bekliyor. Yatılı okul sınavına girdim ve kazandım. Kırk sekiz yıl sonra Allah'ım ne kadar büyüksün ya değirmencinin evinin yerinde ilçemize okul yapmayı nasip etti. Okuyan çocuklar gerçek hayallerini burada gerçekleştirecekler" diye konuştu.

DİCLE’NİN KUZULARINI KURDA KAPTIRMAYIZ 

Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, üniversitenin kuruluşunda 6 fakülte, 3 meslek yüksekokulu olduğunu bugün bu sayının 9 fakülte ve 6 meslek yüksekokuluna çıktığını söyledi. Bunun bir Türkiye rekoru olduğunu kaydeden Polat, “Varto ve Bulanık'ta meslek yüksekokulunu açmak çok şükür bize nasip oldu. Hem Varto'da hem Bulanık'ta öğrenci alıyoruz. Bunların en başında buradaki gençlerimizi, Dicle'nin ve Fırat'ın kuzularını kurtlara, çakallara kaptırmamak için burada bu okulu açtık. Ben Gıyasettin Beye teşekkür ederim. Varto ilçesine hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...