Tgrt Haber
03 Şubat 2022 15:11 - Güncelleme : 03 Şubat 2022 16:28

Son dakika! Bakan Özer'den yüz yüze eğitim açıklaması: Tüm okullarda devam edecek

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Omicron varyantı ve artan vakalar nedeniyle yüz yüze eğitime ara vermeyeceklerini söyledi. Bakan Özer, ''7 Şubat Pazartesi günü 81 ilde tüm sınıf seviyelerinde yüz yüze eğitime devam edeceğiz'' dedi.

Son dakika! Bakan Özer'den yüz yüze eğitim açıklaması: Tüm okullarda devam edecek

Koronavirüs salgını Omicron varyantı ile birlikte yayılma hızını gün geçtikçe arttırıyor. Çoğu ülke yeni varyant sonrası kısmi kısıtlamalara geri dönerken, aşı çalışmalarının başarıyla ilerlediği ülkelerde kısıtlamalar uygulanmıyor.

Türkiye'de de artan vakalar sonrasında 'Yüz yüze eğitime ara verilecek mi?' tartışmaları başlamıştı. Bu konuda kararın net olduğunu belirten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yüz yüze eğitimin deval edilmesi gerektiğini bir kez daha belirtti.

"DEVAM EDECEĞİZ"

Özer, "7 Şubatta, 81 ilde tüm sınıf seviyelerinde yüz yüze eğitime devam edeceğiz. Omicron ve vaka sayılarından dolayı yüz yüze eğitime ara vermeyeceğiz" dedi.

"KESİNTİSİZ TAMAMLAYACAĞIMIZA İNANCIMIZ SONSUZ"

Öte yanda dün gerçekleştirilen 5 bin öğretmenin atama töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüz yüze eğitim konusuna da değindi. Yüz yüze eğitimme ara verilmeyeceğini her konuşmasında vurgulayan Erdoğan dünkü gerçekleştirilen törende de, "Yüz yüze eğitim konusundaki net duruşumuzun milletimiz tarafından da takdirle karşılandığını görüyoruz. İnşallah sizlerin çabasıyla eğitim öğretim dönemimizin ikinci dönemini de kesintisiz tamamlayacağımıza inancımız sonsuz" ifadelerini kullanıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...