Tgrt Haber
06 Şubat 2022 20:45

Bakan Özer’den öğretmen adaylarına müjde: 240 saat sonunda kadroya alınabilecek

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı televizyon programında milyonlarca öğretmeni heyecanlandıran açıklamalarda bulundu. Bakan Özer, öğretmenlerin 240 saatlik mesleki oryantasyon ile eğitim aldıktan sonra değerlendirme komisyonundan geçtikleri taktirde kadroya alınacağını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, milyonlarca öğretmene müjdeyi verirken Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili detayları anlattı.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, milyonlarca öğretmene müjdeyi verirken Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili detayları anlattı.

Yüz yüze eğitimde sömestr tatilinin sona ermesi ile birlikte milyonlarca öğrenci ders başı yapacak. Bakan Özer, milyonlarca öğrencinin ve veliye seslenerek okulların kapatılmasının bir çözüm olmadığını ifade etti. Özer ayrıca okullarda hızlı antijen kitini devreye sokmak istediklerini söylerken yüz yüze eğitimde kararlı bir şekilde devam edeceklerini ifade etti.

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU TBMM KABUL EDİLDİ

Bakan Özer, TBMM Genel Kurulu’nda geçtiğimiz günlerde kabul edilen Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yasanın uygulanmasına yönelik çalışmasını tamamladıklarını belirten Bakan Özer, önümüzdeki günlerde yönetmeliğe son şeklinin verileceğinin bilgisini paylaştı. Bakan Özer yasalaşan kanun ile birlikte adaylık kaldırma sınavının kaldırıldığını adaylık için ise minimum 1 maksimum 2 yıllık bir süre öngörüldüğünü ifade etti.

“240 SAATLİK EĞİTİM DİKKATE ALINACAK”

Öğretmenler atamalarından sonra okullarına gittikten sonra hemen dersten sorumlu olmayacaklarını söyleyen Özer, “240 saatlik bir mesleki gelişim, oryantasyonlarıyla ilgili eğitim alacaklar, sınıf içi, okul içi ve okul dışı uygulamaları tamamlayacaklar. Öngörülen süreci, bir sene içerisinde tamamladıklarında, değerlendirme komisyonundan geçecekler. Değerlendirme komisyonuna öğretmenlerimiz gitmeyecek, bir mülakat olmayacak, bir kanaat belirtme olmayacak. Yalnızca öğretmenimiz 240 saatlik eğitimi tamamlanmış mı, evrakların tamam olduğuna bakılacak ve tamamsa kadroya geçecek.

“LGS’DE DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK”

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Liselere Geçiş Sistemi'nin kapsamında bir değişikliğin olup olmadığına ilişkin soruyu ise, "LGS'de hiç bir değişiklik olmayacak. Tarih de belli. Herhangi bir sürpriz yok, öğrencilerimiz rahat olsunlar." şeklinde cevapladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...