Tgrt Haber
12 May 2023 13:15 - Güncelleme : 12 May 2023 13:25

Zelensky'nin Eurovision Şarkı Yarışması'nda konuşmasına izin verilmedi, gerekçesi şaşırttı

Rusya’nın bir yılı aşkın bir süredir saldırdığı Ukrayna’nın Cumhurbaşkanı Zelensky'nin Eurovision Şarkı Yarışması finalinde konuşma talebi reddedildi. 

Zelensky'nin Eurovision Şarkı Yarışması'nda konuşmasına izin verilmedi, gerekçesi şaşırttı
Zelensky,Ukrayna,Rusya

Rusya’nın 24 Şubat 2022 tarihinde saldırdığı Ukrayna’da savaş halen devam ediyor.  Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelensky’nin dünyaca ünlü şarkı yarışması Eurovision Şarkı Yarışması’nda konuşmasına izin verilmediği ortaya çıktı. Zelensky’nin izleyicilere hitap etme talebi, organizatörlerin etkinliğin siyasi olmadığını ileri sürmesi nedeniyle reddedildi.

Uluslararası yayıncılardan oluşan Avrupa Yayın Birliği (EBU), Zelensky'nin destek çağrılarının yarışmayı siyasallaştırabileceğinden korkuyordu. Ukraynalı lider, Cumartesi günü Liverpool'da oynanan finalde, Zelensky'nin ülkesini desteklemeye devam etmeleri için bir konuşma yapması bekleniyordu. 

YARIŞMA UKRAYNA YERİNE İNGİLTERE’DE DÜZENLENDİ 

Geçen yılki yarışmacı Uktaylanalı Kalush Orchestra, 2022 yarışmasını kazandıktan sonra yarışmanın bu yıl Ukrayna'da düzenlenmesi gerekiyordu. Ancak organizatörler, devam eden Rus işgali nedeniyle Ukrayna'nın yarışmaya ev sahipliği yapacak kadar güvenli olmadığı yönünde görüş bildirdiler. Bu yüzden yarışma İngiltere’de gerçekleşti. 

SİSYASİ BİR YARIŞMA DEĞİL 

Mirror'un haberine göre yarışmayı düzenleyen 112 üye kuruluştan oluşan EBU, kurallara aykırı olduğu için Zelensky'nin talebini “Eurovision Şarkı Yarışması, uluslararası bir eğlence programıdır ve başlangıcından bu yana oluşturulmuş net kurallar ve ilkelerle yönetilmektedir. Yarışmanın mihenk taşlarından biri, etkinliğin politik olmayan doğasıdır” diyerek reddetti. 

Kaynak: Mirror
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...