Tgrt Haber
05 Mart 2022 00:20 - Güncelleme : 05 Mart 2022 00:36

Ukrayna’dan kaçtı iddialarına Zelensky’den videolu cevap: NATO’ya sert tepki gösterdi

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky, Polonya'ya kaçtığı iddialarına yaptığı videolu paylaşımla cevap verdi. Zelensky, "İş yerinde, Kiev'de çalışıyorum. Kimse bir yere kaçmadı" dedi. Zelensky NATO'ya hava sahalarını kapatmadığı için sert tepki göstererek "Bundan sonra ölen sivillerden NATO sorumlu" ifadelerini kullandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, hakkında çıkan Polonya’ya kaçtı iddialarına çektiği video ile cevap verdi. Zelensky, "İş yerinde, Kiev'de çalışıyorum. Kimse bir yere kaçmadı" dedi.

“BU DOĞRU DEĞİL”

Ukrayna Yüksek Şurası tarafından Twitter’da yapılan paylaşımda da “İşgalciler, Başkan Volodymyr Zelensky’nin Ukrayna’dan ayrıldığına dair başka bir sahte yayınladı. Bu doğru değil. Cumhurbaşkanı, Kiev’de. O, halkının yanında! Bu bilgiyi Kherson bölgesinden tanıdıklarınıza, arkadaşlarınıza, akrabalarınıza mümkün olan her şekilde dağıtın” ifadeleri kullanıldı.

"NATO,ÖLEN SİVİLLERDEN SORUMLU"

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ayrıca "Yeni saldırıların ve kayıpların kaçınılmaz olduğunu bilen NATO, bilinçli bir kararla Ukrayna'nın hava sahasını kapatmama kararı aldı. Bugünden itibaren ölenlerin hepsi sizin yüzünüzden ölecek! İttifakın bugün yapabileceği tek şey, Ukrayna'ya 50 ton dizel akaryakıt yakıt tedarik etmek! Muhtemelen Budapeşte Memorandumu'nu yakalım ki daha iyi yansın diye" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...