Tgrt Haber
11 Eylül 2022 01:20 - Güncelleme : 11 Eylül 2022 01:47

Zelenskiy'den Rusya'yı kızdıracak SİHA açıklaması: Bayraktarlar Ukrayna'da üretilecek

Ukrayna lideri Zelenskiy, BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar'a devlet nişanı takdim ettiği görüşmede Ukrayna'da kurulacak BAYKAR fabrikasının detaylarının da görüşüldüğünü açıkladı. Rusya, Ukrayna'da böyle bir girişimin olduğu takdirde kurulacak fabrikanın hedef unsuru olacağı açıklamıştı.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Zelenskiy'den Rusya'yı kızdıracak SİHA açıklaması: Bayraktarlar Ukrayna'da üretilecek
Bayraktar,Bayraktar TB2,Ukrayna,Rusya,Savaş,Zelenskiy,Baykar,Haluk Bayraktar,SİHA,İHA

Rus ordusunun Vladimir Putin'in saldırı emrile başladığı Ukrayna'yı işgal girişiminde 6 ay geride kalırken şiddetli çatışmalar halen devam ediyor. Rus ordusu savaşın ilk gününde bu yana ülenin başkenti Kiev'i hedef olarak belirlemiş ancak Ukrayna ordusunun büyük bir direnişiyle karşılaşmıştı.

Rus ordusu aylarca süren mücadelenin ardından Kiev'i düşürümedi ve verdiği ağır kayıplardan dolayı savunma moduna geçti. Büyük kayıp yaşayan Rusya'nın savunma moduna geçmesini fırsat bilen Ukrayna ordusu taaruza geçti ve birçok kritik noktanın kontrolünü yeniden ele geçirdi.

Rusya'nın savunma moduna geçmesinin en büyük etkenlerinden biri de Ukrayna'nın Baykar tarafından üretilen Bayraktar TB2 tipi silahlı insansız hava araçlarını (SİHA) kullanıyor olması oldu. Rus hedefleri nokta atışlarla yok eden Bayraktar TB2 adeta Rusya'nın korkulu rüyası oldu. Ukrayna'da Bayraktar TB2 hayranlığı o kadar büyüdü ki adına şarkılar yazıldı, klipler çekildi.

Ayrıca Ukrayna yönetimi de Bayratar TB2'lerin performansından duydukları memnuniyeti birçok kez dile getiriyordu. Baykar yönetimi de Ukrayna'dan yapılan bu açıklamalara kayıtsız kalmayarak bu iş birliğinin devam edeceğinin sinyallerini veriyordu.

Son olarak Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de, Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar'a devlet nişanı takdim ettiği görüşmenin ardından şirketin Ukrayna'da insansız hava araçları üretmek için bir fabrika kuracağını açıkladı.

'UKRAYNA UNSURLARININ KULLANILDIĞI YENİ ÜRÜNLER ÜRETİLECEK'

Zelenskiy, Kiev'de Bayraktar ile yaptığı görüşme sonrası sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Baykar fabrikasının Ukrayna'da kurulmasının ve Ukrayna unsurlarının kullanılarak yeni ürünlerin üretilmesinin ayrıntılarını görüştük" ifadelerini kullandı.

HALUK BAYRAKTAR RUSYA'YA KAPILARI KAPATMIŞTI

BBC'nin Ukrayna ekibine konuşan Haluk Bayraktar “Moskova büyük miktarda para teklif ederse, onlara da satacak mısınız?” sorusuna “Para bizim için öncelik değil. Rusya ne kadar para teklif ederse etsin Bayraktar SİHA satmayız” diye cevap vermişti.

Zelenskiy'den Rusya'yı kızdıracak SİHA açıklaması: Bayraktarlar Ukrayna'da üretilecek
Zelenskiy'den Haluk Bayraktar'a Devlet Liyakat Nişanı

“ÜRETİM YAPARSA TESİSİ VURURUZ”

Öte yandan geçtğimiz aylarda Rusya Federasyon Konseyi Uluslararası İlişkiler Komitesi üyesi Sergey Tsekov, Baykar Teknoloji’nin, Ukrayna’da SİHA üretimine ilişkin bir fabrika kuracağına yönelik haberler üzerine o tesisin meşru hedef olacağını açıklamıştı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...