Tgrt Haber
21 May 2023 16:33 - Güncelleme : 21 May 2023 16:52

Zelenskiy'den Biden'a F16 güvencesi

ABD Başkanı Biden, Ukraynalı lideri Zelenskiy'den F-16 savaş uçaklarını Rus topraklarına girmek için kullanmayacaktlarına dair kesin güvence aldıklarını açıkladı

Zelenskiy'den Biden'a F16 güvencesi
Joe Biden,ABD,Ukrayna,Zelenskiy

Ukrayna'nın geçtiğimiz günlerde ABD ve Türkiye'den F-16 Savaş Uçağı talebi Washgnton'da olumlu karşılık bulmamıştı. ABD Başkanı Joe Biden bu isteği kabul etmeyeceklerini söyleyerek Ukrayna'ya kapıları kapatmıştı. Ancak Biden'da Japonya'nın Hiroşima kentinde yapılan G7 Liderler Zirvesi'nde tersi yönde yorumlanabilecek bir açıklama geldi.

SADECE KENDİ TOPRAKLARINDA KULLANABİLİRLER 

Bugün sona eren zirvenin ardından basın toplantısı düzenlyen Biden, Ukrayna'nın bu uçaklara şu anda ihtiyacı olduğunu söyledi. Bir gazetecinin, Ukrayna'nın bu savaş uçaklarını Rusya'ya saldırmak için kullanıp kullanmayacağına dair sorusu üzerine Biden, "Zelenskiy'den F-16'ları Rus topraklarına girmek için kullanmayacaklarına dair kesin güvence aldım. Ancak Ukrayna topraklarında Rusların olduğu yerlerde kullanabilirler." dedi.

ÇİN MESAJI

Öte yandan Çin ile ilişkilerini de değerlendiren Biden, bu ülke ile iletişim kanallarının açık tutulması gerektiğini söyledi. Biden, Çinli mevkidaşı Şi Cinping ile daha önce ilişkilerde ilerleme kaydedildiğini belirterek "Daha sonra 'aptal' balon olayı oldu ve bu kanallar kapandı. Yakın zamanda buzların eridiğini göreceğinize inanıyorum." dedi.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...