Tgrt Haber
24 Nisan 2024 16:20 - Güncelleme : 24 Nisan 2024 16:29

Yunan parlamentosunda yumruklar konuştu: Milletvekili gözaltında

Yunanistan'da aşırı sağcılar birbirlerine girdiler. Aşırı sağcı Spartalılar Partisinden ayrılan milletvekili, bir diğer aşırı sağcı parti Yunan Çözümü partisinin milletvekiline parlamentoda yumruk attı, gözaltına alındı. 

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
Yunan parlamentosunda yumruklar konuştu: Milletvekili gözaltında

Yunan parlamentosu karıştı. Yunan Çözümü Partisi Başkanı Kiryakos Velopulos'un dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin parlamentoda yapılan görüşmeler sırasında kavga çıktı. İlk olarak iki milletvekili arasında sözlü tartışma yaşandı. Tartışma, meclis koridoruna taştı.

Görüşmelerin ardından meclis koridorlarında süren tartışma esnasında, Haziran 2023 genel seçimlerinde Spartalılar Partisinden meclise giren ancak daha sonra partiden ayrılan Konstandinos Floros, Yunan Çözümü Partisi Milletvekili Vasilis Grammenos'a yumruk attı.

Yunan parlamentosunda yumruklar konuştu: Milletvekili gözaltında - 1. Resim

MECLİSTEN UZAKLAŞTIRILDI, GÖZALTINA ALINDI

Meclis Başkanı Konstandinos Tasulas, Floros'u meclisten 15 gün uzaklaştırma kararı aldı.

Floros ayrıca milletvekillerine görev sırasında şiddet gösterilmesi halinde 10 yıla kadar hapis cezası öngören Ceza Kanunu'nun 157'nci maddesi gereğince polis tarafından gözaltına alındı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...