Tgrt Haber
17 May 2023 09:16 - Güncelleme : 17 May 2023 09:26

Yunan adalılar Atina yönetimine tepkili: İkinci sınıf vatandaş gibiyiz 

Yunanistan’ın gözde turistik adalarında yaşayanlar, temel hizmetlerin yetersizliğinden şikâyetçi oldu. Vatandaşlar “İkinci sınıf vatandaş gibiyiz” diyerek tepki gösterdi. 

Yunan adalılar Atina yönetimine tepkili: İkinci sınıf vatandaş gibiyiz 
Yunanistan,Yunan adaları

Turistlerin gözdesi Yunan adalarında yaşayanlar, temel hizmetlerin yetersizliğinden şikâyetçi. Şikayetlerini haber ajansı Fransız AFP Ajansı üzerinden Atina yönetimine anlatan Karpathos Adası (Kerpe) sakini Manolis Melaisis, “İkinci sınıf vatandaş gibiyiz. Bir doktor burada bir yıldan fazla kalmıyor. Eczane yok. Yakında okul da kapanacak” dedi.

Oniki adalar grubu içinde Rodos’tan sonraki en büyük yerleşime sahip olsa da Kerpe’den başkent Atina’ya haftada sadece iki feribot seferi düzenleniyor. Bu pazar günü Yunanistan’da yapılacak genel seçimler öncesi adalılar, sorunlarına dikkat çekebilmeyi umuyor. 

Yunan adalılar Atina yönetimine tepkili: İkinci sınıf vatandaş gibiyiz 

ATİNAYA GİDİP BİZİ UNUTUYORLAR 

Güzel koyları ve lezzetli yemekleriyle turistleri gözdesi adada yaşayan 70 yaşlarındaki Sofia Chatzipapa, “Milletvekilleri, başbakan ve cumhurbaşkanı hepsi buradan gelip geçti. Fotoğraf çekiyorlar, sonra Atina’ya gidip bizi unutuyorlar” dedi. Adanın 200 sakini bulunan Diafani bölgesinde bir banka, postane veya benzin istasyonu da yok. Ada başkenti Pigadia’ya giden tek yol da oldukça virajlı ve bozuk. Sadece 2 öğrencisi kalan okulun gelecek dönem kapanması bekleniyor.

 

Kaynak: AFP
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...