Tgrt Haber
06 Mart 2024 07:25 - Güncelleme : 06 Mart 2024 07:26

Yolsuzluk iddiaları sonrası başbakandan istifa kararı! Eski devlet başkanını suçladı

Peru'da hakkında yolsuzluk iddiaları ortaya atılan Başbakan Otarola, görevinden istifa ederken, eski devlet başkanı Martin Vizcarra'yı kendisine komplo kurmakla suçladı.

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
Yolsuzluk iddiaları sonrası başbakandan istifa kararı! Eski devlet başkanını suçladı
Peru, Başbakan, Yolsuzluk

Peru siyaseti büyük bir deprem yaşadı. Başbakan Alberto Otarola, hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle görevini bıraktı. Otarola, basına yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Dina Boluarte ile görüşmesinin ardından başbakanlık görevinden istifa ettiğini belirtti.

"SORUŞTURMALARA AÇIĞIM"

Peru'nun eski Cumhurbaşkanı Martin Vizcarra'yı suçlayan Otorala, "Hükümeti rahatlatmak için bu kararı aldım. Tüm soruşturmalara açığım ve bütün bunların arkasında Bay Martin Vizcarra'nın olduğundan hiç şüphem yok" dedi.

Yolsuzluk iddiaları sonrası başbakandan istifa kararı! Eski devlet başkanını suçladı - 1. Resim

Hakkındaki yolsuzluk iddialarını "hiçbir şekilde" kabul etmediğini vurgulayan Otarola, "Hayatım ve profesyonel kariyerim boyunca ahlakı, etiği ve hukukun üstünlüğüne daima inandım" yorumunda bulundu.

"ESKİ ORTAĞA KIYAK" İDDİASI

Otarola'nın eski eşi ile yaptığı telefon görüşmesinin, ses kayıtlarının ortaya çıkması üzerine harekete geçen savcılık, başbakan hakkında yolsuzluk iddiasıyla ön soruşturma başlatıldığını duyurmuştu. Peru basınına göre, Otarola, devletle yapılan usulsüz bir sözleşmede eski iş ortağına kolaylık sağlamakla da suçlanıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...