Tgrt Haber
30 Mart 2022 09:27 - Güncelleme : 30 Mart 2022 09:43

Yılan Adası'nda Rus donanmasına rest çeken Ukraynalı askere madalya

Yılan Adası'nı kuşatan Rus donanmasına ait gemilerdeki Rus askerlerinin "teslim ol" çağrısını reddeden Ukrayna askeri Roman Gribov, madalya takılarak ödüllendirildi.

Zelenskiy, Yılan Adasındaki askerlerin bazılarının öldüğünü bazılarının ise esir alındığını söylemişti.
Zelenskiy, Yılan Adasındaki askerlerin bazılarının öldüğünü bazılarının ise esir alındığını söylemişti.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş sürerken Ukrayna ordusu, savaşta kahramanlık örneği sergileyen askerlere madalya vermeye devam ediyor. Saldırıların ilk günlerinde Yılan Adası'nı çevreleyen Rus askerleri, adada görevli 13 Ukraynalı askere "teslim olun" çağrısı yapmıştı. Roman Gribov isimli kahraman asker, telsizle Rus askerlerine "teslim olmayacağız" diye cevap vermişti. Bunun üzerine adaya saldırıda bulunan Ruslar, 13 askeri esir almıştı. Rus birlikleri tarafından esir alınan Roman Gribov, iki ülke arasında yapılan esir değişimi sayesinde özgürlüğüne kavuştu.

EN CESUR ASKER

Esaretinin sona ermesinin ardından Gribov, memleketi Ukrayna'nın Çerkasi kentine döndü. 'Ukrayna'nın en cesur askeri' olarak adlandırılan Gribov, Çerkasi'ye dönmesinin ardından Çerkasi Valisi İgor Taburets tarafından madalya takılarak ödüllendirildi. Ödül töreninde konuşan Gribov, destekleri için Ukrayna halkına teşekkür ederek, "Öncelikle Ukrayna halkına böyle bir destek için teşekkür ederim. Arkamızda güç ve doğru var. Birlikte kazanacağız" şeklinde konuştu. Gösterdiği cesaret nedeniyle madalya alan Roman Gribov, Ukrayna'nın Rus saldırılarına karşı direnişinin sembolü haline geldi.

ZELENSKİ AÇIKLAMIŞTI

Yılan Adası saldırılarında tüm Ukraynalı askerlerin öldürüldüğünü duyurmasına rağmen daha sonra bu askerlerin yaşadığının ortaya çıkmasıyla ilgili soruya yanıt veren Zelenskiy, “Bazıları öldü bazıları esir alındı. Rusya bazı mahkumlar için takas teklifi sundu. Tereddüt etmeden onları değiştirdik. Ölenler kahraman oldu hayatta kalanlar ise takasta kullanıldı hepsi bu” ifadelerini kullanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...