Tgrt Haber
24 Nisan 2024 10:47 - Güncelleme : 24 Nisan 2024 10:54

Yaşlı adam 613 gün boyunca koronavirüsü atlatamadı! Vücudunda yeni varyant oluştu

Hollanda'da yaşanan olay dünya gündemine oturdu. 72 yaşında bir adam  613 gün boyunca koronavirüsü atlayamadı. Günler süren hastalıktan sonra virüs mutasyona uğradı.

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: Anadolu Ajansı
Yaşlı adam  613 gün boyunca koronavirüsü atlatamadı! Vücudunda yeni varyant oluştu

Hollanda'daki Amsterdam Üniversitesi Tıp Merkezi'ndeki bulaşıcı hastalık uzmanları tarafından bildirilen vakada, 72 yaşında bir adam  613 gün boyunca COVID-19 virüsünü vücudunda taşıdı.

Şuan hayatta olmayan hasta, bağışıklığı düşük biriydi ve birden fazla kez olduğu aşılar onu koruyamadı.

Araştırmacılara göre, koronavirüsün vücutta kalma süresi o kadar uzundu ki, virüs bağışıklıktan kaçan yeni bir virüse dönüştü.

Bilim insanlarına göre bu, COVID-19 ve diğer viral enfeksiyonlardan bağışıklığı güçlendirerek korumanın faydasını göreceğimize dair güzel bir hatırlatma.

Bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerin, üç kez aşı olsa bile, COVID-19'a yakalanma riski çok daha yüksek ve hastaneye kaldırılma olasılıkları 13 kat daha fazla .

Temaslıya bir hafta karantina - Haberler Milliyet

MUTASYONA UĞRADI 

Amsterdam Üniversitesi Tıp Merkezi öğrencisi Magda Vergouwe ve meslektaşları , "Açıklanan bu vakada SARS-CoV-2 enfeksiyonunun süresi aşırı, ancak bağışıklık sistemi zayıf hastalarda uzun süreli enfeksiyonlar çok yaygın" dedi.

Vergouwe ve ekibi vakayı bu ayın sonlarında 2024 Avrupa Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Küresel Kongresi'nde sunacak.

Bulguları henüz hakem incelemesinden geçmemiş olduğundan, bu vaka hakkında yüzlerce gün süren kalıcı COVID-19 enfeksiyonlarına ilişkin önceki raporlardan daha az ayrıntı paylaşıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...