Tgrt Haber
12 Nisan 2022 23:42 - Güncelleme : 12 Nisan 2022 23:49

Ukraynalılar Macron’u tiye aldı: İsmi ile ilgili kelime türettiler

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş sürerken Putin ile görüşmesinden bir türlü sonuç elde etmeyen ve ülkesinde sık sık eleştirilere maruz Macron ile ilgili ilginç bir haber geldi. Ukraynalılar Fransa’nın başarısız politikasını eleştirmek adına “bir durum hakkında çok endişelenmek ancak hiçbir şey yapmamak" anlamına gelen "macronlaşmak" fiilini türetti.

Ukrayna'da popülerlik kazanan yeni fiil ile "Macronlaşmayı bırak" ifadesi günlük dilde yer edinmeye başladı.
Ukrayna'da popülerlik kazanan yeni fiil ile "Macronlaşmayı bırak" ifadesi günlük dilde yer edinmeye başladı.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta ikinci aya yaklaşırken Fransa’nın başarısız diplomasisi yine gündem oldu. Putin ile görüşmesinde dev masada ağırlanan Macron’un karşılanma olayı tiye alınırken ülkesinde de büyük tepkilere yol açtı.

MACRON’UN BAŞARISIZ DİPLOMASİSİ ALAY KONUSU OLDU

Putin ile yaptığı her görüşmede bir sonuç elde edemeyen ve her teklifi Moskova yönetimi tarafından reddedilen Macron ile ilgili Ukraynalılar ilginç bir olaya imza attı. Fransız basınında yer alan haberde, Ukraynalılar, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarının başladığı 24 Şubat'tan bu yana içine düştükleri gerçekliği tanımlamak için yeni kelimeler ürettiklerini belirtilerek, bu kelimeler arasında, Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un adından ilham alınan "Macronete"(Macronlaşmak) fiili kullanıldı.

UKRAYNALILAR: MACRONLAŞMAYI BIRAK

Ukraynalılar, Rus işgali karşısında hareketsiz kalan Fransa’yı eleştirmek için "Macronete" kelimesini "bir durum hakkında çok endişelenmek ancak hiçbir şey yapmamak" anlamında kullanmaya başladı. Habere göre, yeni fiil Ukrayna'da da popülerlik kazanıyor ve "Macronlaşmayı bırak" ifadesi günlük dilde yer edinmeye başladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...