Tgrt Haber
24 Haziran 2022 07:10 - Güncelleme : 24 Haziran 2022 07:20

Ukraynalılar diğer ülkelerin SİHA’larını beğenmedi! İlle de ‘Bayraktar’ diyerek kampanya başlattı

Ukrayna’nın Rus işgaline karşı kullandığı Türk SİHA’larının başarısı Ukraynalı askerleri tarafından oldukça beğenildi. Bayraktar’a övgü dolu sözler kullanan Ukraynalı askerler başka ülkelerden SİHA alınmasına gerek olmadığını ve Bayraktar almaya devam edilmesi gerektiğini söyledi. Öte yandan adına şarkılar beslenen, bebeklere ismi verilen Bayraktar TB2 SİHA'nın alımı için Ukraynalı TV sunucusu kampanya başlattı.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Türkiye Gazetesi
Ukraynalılar diğer ülkelerin SİHA’larını beğenmedi! İlle de ‘Bayraktar’ diyerek kampanya başlattı
ukrayna,bayraktar,siha

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta 4 ay geride kaldı. Binlerce kişinin öldüğü, milyonlarca kişinin ülkesini terk etmek zorunda kaldığı savaşta yerleşim yerleri yerle bir oldu savaş zaman zaman ara sokaklara kadar taştı. Bazı bölgelerde yerlerde sivil insanların cesetleri bulunurken iki ülkenin birbirine karşı saldırıları ise gün geçtikçe artıyor. Rus işgaline karşı siviller ve Ukraynalı askerler büyük bir direniş gösterirken Ukraynalı askerlerin kullandığı TB2 SİHA’ları kısa sürede dünya gündemine oturdu.

RUS ORDUSUNA AĞIR DARBE İNDİRDİ

Hava sahası Rusya’nın kontrolüne giren Ukrayna, silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) karşı saldırıya geçmişti. 120 gün boyunca hem Batı’dan gelen SİHA’ları hem de Bayraktar TB2 SİHA’ları kullanan Ukrayna ordusu, Rus ordusuna en büyük zayiatı Bayraktarlarla verdi. Hem Batı’dan gelen SİHA’ları hem de Bayraktar’ı kullanan bir pilot “ABD’den alınan Grey Eagle SİHA’lar etkili değil. Genelkurmay Başkanı’mıza, Bayraktar varken Grey Eagle almaya gerek olmadığını söyleyecek kadar iyi düşünceli bir havacı yok” diyerek Bayraktar’ın bu alanda bir numara olduğunu belirtti.  

KAMPANYA BAŞLATILDI

Öte yandan Ukraynalı TV sunucusu Serhiy Prytula ise, Bayraktar TB2 SİHA bağış kampanyası başlattı. Sadece 12 saat içerisinde 5 milyon doları aşkın bağış toplandı. İlk Bayraktar’ın parasının çıktığını söyleyen Prytula “İkinci ve üçüncü Bayraktar için de hedeflediğimiz parayı toplayacağız” dedi. Adına şarkılar bestelenen, bebeklere ismi verilen Bayraktar TB2 SİHA’nın, Dnipro şehrinde anıtı dikilecek.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...